Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec odobren prvi Erasmus projekt

Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec odobren je prvi Erasmus projekt.

– Školi su odobrena financijska sredstva u iznosu od 18.146 eura za provedbu projekta CRAFT (CReate A FairyTale) koji će se provoditi u partnerstvu s dvjema osnovnim školama iz susjednih nam zemalja i to Osnovnom školom Ivan Milutinović iz Subotice u Srbiji i OOU “Kuzman Josifoski-Pitu” iz Kičeva u Sjevernoj Makedoniji – rekla je učiteljica Renata Glavica.

Dodala je da će se sudionici međusobno upoznati, povezati se s drugim učenicima i podići razinu svijesti o svom europskom identitetu.

– Radom na projektu učenici će se bolje upoznati s baštinom svog zavičaja i svoje države te će ju na razne načine predstavljati drugim učenicima. Jednako tako, učenici iz drugih država predstavit će svoju baštinu i tako pomoći da se ista ne zaboravi usprkos utjecajima modernih vremena – napomenula je Glavica.

Istaknula je da će mobilnosti učenika biti fizičke i virtualne, uključivat će učenike i osoblje organizacija sudionica.

– Projekt će trajati 15 mjeseci, a planirani početak je u svibnju ove godine. Učenici i osoblje Osnovne škole Koprivnički Ivanec razvijat će aktivnostima ovog projekta ključne kompetencije potrebne za život, definirane prema Vijeću Europe – komunikacija na materinjem jeziku, komunikacija na stranom jeziku, digitalna kompetencija, učiti kako učiti, socijalna i građanska kompetencija, inicijativnost i poduzetnost, kulturna svijest i izražavanje – zaključila je Glavica.

zatvori