Subota, 27. travnja 2024.

Općina Đelekovec raspisala javni poziv za davanje zahtjeva, mišljenja i smjernica za izradu izmjena i dopuna prostornog plana

Općina Đelekovec raspisala je javni poziv za davanje zahtjeva, mišljenja i smjernica za izradu izmjena i dopuna prostornog plana općine Đelekovec.

Načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec kazala je da su temeljem Zakona o prostornom uređenju iskazane potrebe za izmjenama i dopunama. Dodala je da im je cilj prvenstveno gospodarski razvoj općine i otvaranje radnih mjesta za što veći broj svojih mještana na području općine. Cilj je omogućiti zapošljavanje mlađih naraštaja i izgradnja potrebne infrastrukture, a sve u cilju njihovog zadržavanja u mjestu stanovanja.

– Da bismo mogli ostvariti ove ciljeve, molimo vas da iskažete svoje zahtjeve, očitovanja, mišljenja, primjedbe i prijedloge koje vi kao osoba koja ima potreba za ostvarenjem određenih ekonomskih ciljeva, a sve u cilju razvoja, samozapošljavanja i zapošljavanja drugih osoba imate, a vezani su za potrebe izmjena i dopuna prostornog plana naše općine – poručila je načelnica.

Zahtjevi, očitovanja, mišljenja, primjedbe i prijedlozi mogu se dostaviti u pisanom obliku, osobno ili poštom Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Đelekovec ili putem e-pošte [email protected].

– U izradu prostornog plana planira se krenuti po stupnju snage nove katastarske izmjere. Stručno osoblje ovlaštenog izrađivača razmotrit će sve zahtjeve i izraditi projektni zadatak koji će poslužiti kao osnova za donošenje odluke o izradi II. izmjena i dopuna prostornog plana uređenja općine Đelekovec i to prema iskazanim zahtjevima poduzetnika i mještana – zaključila je Samošćanec.

zatvori