Četvrtak, 2. svibnja 2024.

NOVI PJEVAČ PARNOG VALJKA? Igor Drvenkar: Kroz nekoliko dana sve će se znati

Vijest da će mladi pjevač Igor Drvenkar rodom iz Podravskih Sesveta poznat po svojim upečatljivim nastupima u “A strani” naslijediti Akija Rahimovskog u Parnom valjku, odjeknula je medijskim prostorom vrlo brzo.

U glazbenim krugovima pričalo se o Husovom ponovnom okupljanju benda, a na probama im se pridružio i sam Igor.

– Kroz nekoliko dana sve će se znati – kratko je rekao za Podravski radio.

Igor se na održanoj konferenciji Inspirativna Podravina u Đurđevcu prošle godine predstavio pričom o svojim počecima, istaknuvši kako nije bio te sreće da se u njegovoj obitelji netko bavi glazbom.

– U početku je postojala velika doza nerazumijevanja, a moja vizija je bila isključivo glazba – rekao je tada Igor.

Od malena je bio individualac, a u sedmom razredu počeo je svirati tamburu kod profesora Ivana Modrušana koji je primijetio da zna pjevati iako on sam to tada nije mislio. Nakon završene srednje škole u Đurđevcu, otišao je za Zagreb, a kako spominje, bio je to odlazak “trbuhom za glazbom”.

– Nije mi bilo važno gdje i kako živim, hoće li to biti dva ili 22 kvadrata, samo sam htio pronaći ljude s kojima ću dijeliti ono što volim, a to je isključivo glazba. Jednom divnom slučajnošću za mene je čuo Mladen Kvesić, ponudio mi snimanje prvog albuma, a ja kao mlad i neiskusan dečko to sam prihvatio – prisjetio se Igor.

Kao najveću promjenu u svojoj karijeri, Igor je naveo koronu prije koje je godišnje imao 90-ak nastupa.

Na kraju je zaključio da ako ste dovoljno strastveni u onome što radite, uspjet ćete.

Tekst: Silvija Zidar

zatvori