Petak, 17. svibnja 2024.

Nakon tri pandemijske godine napokon se vraća Zlatni pijetao, očekuje se 250 hrvača

Nakon tri pandemijske godine napokon se vraća tradicionalni Međunarodni hrvački turnir Zlatni pijetao.

Iz Hrvačkog kluba Podravka poručuju da će to biti 18. po redu, a održat će se u subotu u dvorani Srednje škole Koprivnica.

– Turnir je kao i prijašnjih godina organiziran za uzraste mlađih i starijih dječaka u hrvanju grčko-rimskim načinom. Dječaci će biti raspoređeni u dvije dobne i 20 težinskih kategorija. Natjecanje će biti organizirano sukladno pravilima Svjetske hrvačke federacije, a uz gotovo sve hrvatske klubove nastupit će, odnosno pozvani su i hrvači iz klubova osam europskih zemalja – Mađarske, Češke, Slovačke, Srbije, Rumunjske, Bosne i Hercegovine i Slovenije – objašnjavaju organizatori.

Dodaju da se očekuje nastup više od 250 hrvača.

– Najuspješniji po kategorijama primit će medalje, a pehar odnosno nagradu “Trofej Inducta ++” primit će natjecatelj najatraktivnijeg hrvanja na turniru – ističu.

Službeni dio turnira započinje već u petak u 18:30 kad je na rasporedu službeno vaganje za natjecatelje iz inozemstva. Službeno vaganje za hrvače iz Hrvatske na rasporedu je u subotu od devet do 10:30, a u 11 sati započinje turnir ceremonijom svečanog otvorenja odnosno defileom svih klubova sudionika.

Po otvorenju počinju kvalifikacijske borbe, a shodno dugogodišnjem iskustvu u organizaciji borbe kroz repasaž te borbe za treća mjesta po kategorijama započele bi oko 15:30, a oko 16:30 održale bi se finalne borbe kao i svečanost proglašenja pobjednika.

zatvori