Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Na podravsko-prigorskim cestama osam nesreća, čak pet skrivili pijani vozači – jedan usred bijela dana napuhao 2,7 promila

Čak osam prometnih nesreća dogodilo se tijekom proteklog dana i noćas na podravsko-prigorskim cestama.

Izvijestili su to jutros iz Policijske uprave koprivničko-križevačke i pritom dodali da su se dogodile dvije nesreće s ozlijeđenim osobama i šest u kojima je nastala materijalna šteta.

U nesreći koja se jučer oko 12:55 dogodila na cesti između Đurđevca i Virja lakše je tako ozlijeđen 47-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 2,70 promila vozio Opel koprivničkih registarskih oznaka, a zbog nepropisnog kretanja je sletio van kolnika i prevrnuo se na krov. Protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Druga nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se jučer oko 19:20 u Koprivnici u Križevačkoj ulici gdje je 28-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,71 promila vozio Hondu zagrebačkih registarskih oznaka, a također je zbog nepropisnog kretanja sletio van kolnika i udario u stup javne rasvjete. Lakše ozlijeđen te će protiv njega biti pokrenut prekršajni  postupak.

Kada je pak riječ o nesrećama s materijalnom štetom, prva “u nizu” dogodila se u petak oko 23:30 na cesti između Kalinovca i Budančevice gdje je 42-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,88 promila vozio VW virovitičkih registarskih oznaka. Zbog nepropisnog kretanja i on je sletio van kolnika, i to u odvodni kanal. Naknadno je bio smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega je također pokrenut prekršajni postupak.

Nadalje, jučer oko 12:25 u Đurđevcu na Radničkoj cesti 33-godišnjak je vozio Opel koprivničkih registarskih oznaka u smjeru Ulice Augusta Šenoe i dolaskom do kružnog toka oduzeo je prednost prolaska Suzukiju koprivničkih registarskih oznaka koji je vozila 19-godišnjakinja te je došlo do sudara dvaju vozila. Protiv vozača koji je skrivio nesreću pokrenut je prekršajni postupak.

Nekoliko sati kasnije, odnosno oko 19:40, prometna nesreća u kojoj je glavni akter također bio pijani vozač dogodila se u Ulici Braće Radić u Peterancu. Naime, 33-godišnjak je vozio Peugeot sisačkih registarskih oznaka i to za vrijeme kada mu je pravomoćnim rješenjem izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. On je zbog nepropisnog kretanja sletio van kolnika i udario u betonski most, a onda je pobjegao, ali je naknadno svejedno pronađen i očitana mu je koncentracija alkohola od 1,91 promila. Smješten je u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Oko 23:40 još se jedna nesreća dogodila u Đurđevcu, ovaj put u Ulici bana Jelačića. Kako govore u policiji, u nadzoru cestovnog prometa zatečen je 48-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,41 promila vozio BMW, no nije postupio po naredbama policijskih službenika izraženih pomoću svjetlosnih i zvučnih signala da zaustavi vozilo, već je povećao brzinu i u oštrom zavoju sletio van kolnika i udario u stup javne rasvjete. I on je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja, a protiv njega će također biti pokrenut prekršajni postupak.

Nekoliko kilometara dalje i nekoliko sati kasnije u Kloštru Podravskom se dogodila još jedna nesreća. Do nje je došlo noćas oko 1:20 u Ulici 1. svibnja gdje je 28-godišnjakinja prije položenog vozačkog ispita vozila Fiat koprivničkih registarskih oznaka i prilikom skretanja na kolni ulaz udarila u dvorišnu ogradu. Protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak.

Posljednja nesreća dogodila se noćas oko 1:55 na cesti između Lemeša Križevačkog i Treme gdje je 51-godišnjak vozio VW križevačkih registarskih oznaka. On je pak zbog neprilagođene brzine kretanja udario u srušeno stablo na kolniku. I protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori