Petak, 3. svibnja 2024.

Mještani Svete Ane s Gradom i Turističkom zajednicom pokreću nove manifestacije i turističke sadržaje

Mještani Svete Ane ove će godine u suradnji s Gradom Đurđevcom i Turističkom zajednicom grada Đurđevca održati dvije nove manifestacije – jednu u proljeće, a drugu u jesen.

Zaključak je to sastanka koji je održan tijekom posjeta gradonačelnika Đurđevca Hrvoja Jančija i predsjednika Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željka Lackovića Svetoj Ani. Janči i Lacković Svetu Anu posjetili su na poziv Mjesnog odbora Sveta Ana, DVD-a Sveta Ana i Udruge žena Svetojanke, izvijestili su iz Grada Đurđevca.

Na radnom sastanku govorilo se i o planiranim turističkim manifestacijama i projektima u 2023. godini i osmišljavanju novih turističkih sadržaja, organiziranju jednodnevnih izleta i privlačenju gostiju.

Prijedlog održavanja nove dvije manifestacije je prihvaćen te će se u narednom razdoblju održati još nekoliko sastanaka kako bi se osmislile ove manifestacije koje bi goste osim sadržajem, privukle i dobrom gastronomskom ponudom.

Lacković je pritom kazao da Sveta Ana ima najveći odaziv mještana na događanja i manifestacije i rado se uključuju u poslove oko uređenja mjesta.

– Sveta Ana je primjer zajedničkog rada i uspješne suradnje Grada i mještana na razvoju jednog mjesta. Ovdje se zbilja osjeti jedna pozitivna atmosfera – poručio je.

Janči je dodao da Grad konstantno ulaže u svoje najmanje, ali najeksponiranije prigradsko naselje pa su tako pripremljeni projekti poput izgradnje pročistača za koji je ishođena građevinska dozvola, projekta izgradnje cjelogodišnjeg sanjkališta, projekta izgradnje multifunkcionalnog vidikovca za koji se čeka raspisivanje natječaja, kao i projekt meteorološke stanice, a koji bi trebao provesti DHMZ.

– Prošle godine su sve manifestacije privukle velik broj gostiju, a otvoren je i novouređeni vatrogasni dom – rekao je Janči i dodao kako će mještani i dalje imati svu potporu Grada i Turističke zajednice u provedbi planiranih aktivnosti i manifestacija.

Spomenimo da su sastanku prisustvovali i predsjednik mjesnog odbora Veljko Miletić i članovi odbora, predsjednica Udruge Svetojanke Martina Račan, predsjednik DVD-a Ivan Pajtak, Antonija Račan i ostali.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
zatvori