Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Koprivnički novinar u mirovini Ivo Čičin-Mašansker predstavlja dvije nove knjige

Ivo Čičin-Mašansker, koprivnički novinar u mirovini, predstavit će dvije nove knjige – “Slobodan prostor” i “Pisma iz Koprivnice”.

Promocija će se održati u četvrtak s početkom u 18:30 u Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici, a knjige će predstaviti Željko Krušelj, Jovo Rojčević i Mario Periša, a moderatorica će biti Maša Zamljačanec.

– Pisma ne oslikavaju samo temeljne postavke življenja jednog kraja, već ukazuju na raznorazne prepreke i probleme s kojima se u to vrijeme stanovništvo, ponajprije Koprivnice, susretalo. Počevši od problema opskrbe, primjerice, s kruhom, do ništa manje značajnih onih u kulturno-zabavnom, sportskom i društvenom životu žitelja tadašnje koprivničke općine. Autor ne obznanjuje samo probleme i činjenična stanja, već poseže i za predloženim rješenjima, kako vlastitim, tako i potaknutim od samih građana – napisao je Jovo Rojčević u recenziji knjige “Pisma iz Koprivnice”.

Ivo Čičin-Mašansker ranije je izdao dvije knjige fotografija “Fotografije” i “Vratar u zaleđu/golman u ofsajdu”.

U novinarskoj karijeri Čičin-Mašansker je radio za niz koprivničkih i hrvatskih medija kao novinar i urednik, a izvještavao je s brojnih događaja iz zemlje i inozemstva. Dobitnik je nagrade Zlatno pero 1975. godine te Nagrade za životno djelo Grada Koprivnice 2012. godine.

zatvori