Petak, 26. travnja 2024.

Koprivničanka Lana Nogić ovog će tjedna nastupiti na jednom od najvećih hrvačkih turnira na svijetu

Mlada koprivnička hrvačica Lana Nogić ovog će tjedna nastupiti na jednom od najvećih svjetskih turnira.

Iz Hrvačkog kluba Podravka, čiji je Nogić član, poručili su kako će na Zagreb Grand Prix-u nastupiti 600 hrvača i hrvačica sa svih kontinenata iz 46 zemalja. Boje Hrvatske branit će 14 sportaša i svega tri sportašice među kojima će biti i Nogić.

– Ono što je dosad bio isključivo turnir u grčko-rimskom stilu hrvanja ovaj put postaje natjecanje u sva tri stila jer stižu i najbolji svjetski slobodnostilaši, ali i najbolje svjetske hrvačice – istaknuli su.

Dodali su kako je ženska reprezentacija odnedavno dobila i novog trenera, a riječ je o Nenadu Žugaju, renomiranom hrvatskom hrvaču i olimpijcu koji je uz Ivu Gerić i Millu Anđelić odabrao i Lanu Nogić da brani boje Hrvatske na turniru.

– Iva je mlađa seniorka, a Lana i Mila su još juniorke i za njih će biti velika stvar doživjeti jedan ovakav turnir i prikupljati iskustvo. U Zagreb stiže oko 160 hrvačica svjetske klase iz 43 zemlje među kojima valja izdvojiti Japan čije su predstavnice na posljednjim Olimpijskim igrama osvojile zlata u četiri od šest kategorija – kazao je Žugaj, a prenio je Hrvački klub Podravka.

Dodajmo kako će Nogić nastupiti u kategoriji do 57 kilograma te ju prva borba očekuje na strunjači B pod rednim brojem 301, a protivnica će joj biti uspješnija hrvačica iz meča Patrycja Gil i Ningning Rong.

zatvori