Subota, 4. svibnja 2024.

Jakšić ‘odbrusio’ Korenu nakon komentara o Egipćanima i Zrinskom trgu: Volio bih da radovi na brzoj cesti na kraju zakasne tri mjeseca, samo da prije toga počnu

Pitanje izgradnje brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog proteklih je mjeseci goruća tema na koju brojni Podravci i Prigorci traže odgovore, a postojeće zavrzlame ponovno su aktualizirane na nedavno održanoj sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije.

Podsjetimo, govoreći o brojnim projektima s našeg područja koprivničko-križevački župan Darko Koren na sjednici je kazao da je Županijska uprava ispunila sve potrebne preduvjete kako bi projekt brze ceste bio realiziran. Na to mu je odmah uzvratio šef županijskog SDP-a Tomislav Golubić rekavši da smo danas opet u problemima u kojima smo bili i prije na što mu je Koren sarkastično odgovorio.

>> Golubić prozvao vlast zbog brze ceste, Koren mu uzvratio: Egipćani su brže napravili piramidu nego vi trg

– Golubiću zahvaljujem na duhovitosti i duhovnom izlaganju, to može doprinijeti ležernosti ove rasprave. Mogao bih se našaliti i reći mu da nam iznajmi radnike. Mislim da su stari Egipćani piramidu brže napravili nego vi trg – poručio je župan Golubiću.

O svemu se danas za Dravu.info oglasio i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuvši da je u Hrvatskom saboru postavio pitanje o izgradnji brze ceste, no odgovor nije dobio.

– Ono što je sigurno reći je da ta cijela priča poprima razmjere parodije. Taj projekt se obećava već 30 godina, imali smo pokušaje otvaranja od ondašnjeg premijera Ive Sanadera, neki današnji politički čimbenici su i tada sudjelovali u tome. Obećalo se da će sve biti gotovo do 2011. godine, no nije gotovo apsolutno ništa. Onda su neki u saboru postajali HDZ-ovi žetoni i mijenjali dresove obećavajući da to rade kako bismo dobili brzu cestu, no nije se dogodilo ništa – izjavio je Jakšić.

Snimio Valentino Štefanek.

Spomenuo je da je on sam prisustvovao uvođenju u radove koje se na dionici u Križevcima održalo prije nekoliko mjeseci, no iskazao je zabrinutost jer do danas tamo nema niti jednog bagera, a ponovno se dolazi do toga da ne dobivamo odgovore što se događa, dodao je Jakšić.

>> FOTO/VIDEO Plenković stigao na lokaciju početka radova brze ceste, sutra počinje dugoočekivana izgradnja

– Usudio bih se reći da je to ne politički, nego i krajnji životni bezobrazluk prema jednom kraju i gradu; ako je netko spreman dolaziti na skupštine Podravke i uzimati dobit i dividendu u državni proračun, onda bi bio red da bar nešto i vrati prema tom gradu. Brza cesta je pokazatelj da se ne vraća skoro pa ništa – mišljenja je.

Snimio Valentino Štefanek.

Osvrnuo se i na Korenov sarkastični komentar o starim Egipćanima, piramidi i kašnjenju završetka radova na Zrinskom trgu.

– To je bio pokušaj fore. Možda bi ona bila smiješna, ali radovi na trgu će biti gotovi za mjesec dana i kasnit će sve skupa tri mjeseca. Ja bih volio da radovi na brzoj cesti na kraju zakasne tri mjeseca, samo bih volio da prije toga počnu. Oko usporedba Keopsa, piramida, Egipta, ceste i ne ceste, u političkoj diskusiji se može očekivati da se izrekne svašta zbog čega nisam iznenađen da se nešto pokušava braniti kroz neobranjive teze, ali u politici na kraju iza svakog od nas ostanu projekti i ostvareni projekti. Iza nekog će ostati obećanja brze ceste i Piškornice, a iza nekog drugog škola, trg, aglomeracija, vrtići… I to je inventura koja sve svodi na kraj bez obzira na to što se pričalo i kakva magla se pokušavala pustiti da se maknemo od teme da vlada HDZ-a jednostavno svjesno očito zakida cijeli jedan kraj – zaključio je Jakšić.

zatvori