Subota, 27. travnja 2024.

Grad Đurđevac ulaže u poticanje poduzetništva, Janči: Želimo male proizvođače potaknuti na daljnju proizvodnju

Grad Đurđevac i u ovoj godini nastavlja s kontinuiranim osiguravanjem sredstava za potpore u razvoju poduzetništva na području grada.

U Gradskoj upravi govore da program mjera poticanja razvoja poduzetništva sadrži 20 mjera za stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja, djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguravanje preduvjeta za razvoj poduzetničkih aktivnosti na području Đurđevca. Potpore male vrijednosti dodjeljuju se pak iz proračuna Grada kao bespovratna novčana sredstva u obliku subvencija.

Đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči pritom je kazao da je prošle godine isplaćeno više od 26.500 eura bespovratnih sredstava obrtnicima i poduzetnicima.

– Ovim mjerama želimo male proizvođače potaknuti na daljnju proizvodnju te vidimo pozitivne trendove u ovoj grani jer svake godine imamo sve više zahtjeva. Najkorištenije mjere su i dalje za nabavu i ugradnju novih strojeva i opreme. Pozivam sve poduzetnike da iskoriste ove mjere i unaprijede svoje poslovanje i proizvodnju – rekao je.

Spomenimo da se zahtjevi zaprimaju sve do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 15. prosinca 2023. godine, a detalji su dostupni ovdje.

zatvori