Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO: ZAVRŠENE AKCIJE Koprivnički Crveni križ u veljači prikupio 409 doza krvi

U akcijama dobrovoljnog darivanja krvi koje je tijekom pet dana u veljači provelo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica prikupljeno je 409 doza krvi.

Izvijestili su to iz društva nakon što je u ponedjeljak u prostorijama društva održana posljednja akcija kojoj se odazvalo 88 osoba, a krv su mogla dati 83 dobrovoljna darivatelja. Među njima je bilo dvoje darivatelja koji su krv dali po prvi put.

– Kad se tome pribroje akcije dobrovoljnog darivanja krvi provedene prošlog tjedna, u veljači se na naše akcije odazvalo ukupno čak 487 osoba koje su željele učiniti to veliko humano i plemenito djelo. Dio ih je zbog zdravstvenih razloga morao biti odbijen. Uspješno je krv dalo 409 darivatelja, od čega su 309 doza dali muškarci i 100 doza žene – istaknuli su.

Spomenimo da je po prvi put svoju ruku spasa pružilo 22 dobrovoljnih darivatelja krvi poput devetero učenika Gimnazije Fran Galović o čemu smo već pisali.

>> FOTO: BRAVO, EKIPA! Devetero koprivničkih gimnazijalaca po prvi put darovalo krv

Prema kalendaru Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica će akcije dobrovoljnog darivanja krvi idući mjesec organizirati u razdoblju od 13. do 17. ožujka.

zatvori