Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO U Molvama održana radionica o izradi turističke razvojne strategije, cilj dokumenta je stvaranje stabilnih uvjeta za nove investicije u turizmu

Općina Molve održala je radionicu naziva Izrada Turističke razvojne strategije Općine Molve za razdoblje od 2023. do 2030.

U Općini govore da je radionicu vodio Igor Bajalica, a prisustvovali su predstavnici udruga, OPG-ova, te domaćinstva koja se bave ugostiteljskim i turističkim uslugama.

– Cilj radionice bio je stvoriti strateški plan za razvoj turizma u Općini Molve koji će omogućiti unaprjeđenje turističke ponude i razvoj ekonomskih aktivnosti u području. Učesnici interaktivne radionice raspravljali su o ključnim pitanjima vezanim uz turizam u Općini Molve, uključujući geografsku lokaciju, prirodne i kulturne resurse te potencijale i izazove s kojima se suočava turizam u području. Strategija treba postati osnovni strateški dokument na području turizma kojim će se pokrenuti novi razvojni ciklus, kao i stvoriti stabilne uvjete za nove investicije u turizmu te potaknuti uključivanje lokalnog stanovništva za nove poduzetničke poduhvate, direktno ili indirektno povezane s turizmom – ističu.

Analiza trenutnog stanja pokazuje da se zapravo mora napraviti vrlo ozbiljan iskorak u svim elementima ponude. Zaključci radionice će biti korišteni kao osnova za izradu turističke razvojne strategije, a plan će se sastojati od konkretnih mjera i aktivnosti za unaprjeđenje turističke ponude, jačanje poslovne infrastrukture i razvoj novih turističkih produkata.

zatvori