Nedjelja, 19. svibnja 2024.

FOTO: TRADICIONALNA PROSLAVA Članice Udruge žena Vinica obilježile Međunarodni dan žena

Članice Udruge žena Vinica održale su tradicionalnu proslavu povodom Međunarodnog dana žena.

Druženje, kojem su se odazvale predstavnice udruga žena s područja cijele Koprivničko-križevačke županije održano je u Društvenom domu Vinica, a za bogati kulturno-umjetnički program pobrinulo se Kulturno-umjetničko društvo Delovi, izvijestili su iz Grada Koprivnice.

Predsjednica Udruge žena Vinica Slavica Stančec okupljenima je ispričala sve o počecima obilježavanja Međunarodnog dana žena i još jednom podsjetila na važnost borbe za ženska prava. Ispred Grada Koprivnice svečanosti su pak prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž. Ispred Koprivničko-križevačke županije prisutan je bio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Nakon uvodnog dijela programa uslijedila je večera koju je blagoslovio župnik Župe svetog Leopolda Bogdana Mandića i dekan Koprivničkog dekanata Dominik Vukalović.

Spomenimo da se članice Udruge žena Vinica bave nizom projekata, redovno sudjeluju u humanitarnim akcijama, brinu za urednost društvenog doma, a najpoznatije manifestacije koje organiziraju su upravo proslava Međunarodnog dana žena i Dan vrganja.

zatvori