Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO: TJEDAN PSIHOLOGIJE Psihologinje u đurđevačkoj knjižnici govorile o stresu i njegovom utjecaju na zdravlje

U Gradskoj knjižnici Đurđevac obilježen je 16. Tjedan psihologije.

U đurđevačkoj Gradskoj upravi govore da je cilj ovog tjedna kroz organizaciju različitih događanja u Hrvatskoj predstaviti struku i poslati poruku kako život pojedinca i zajednice može biti ugodniji i kvalitetniji.

– Ovogodišnja tema tjedna o kojoj su pričale psihologinje Vesna Orač, Marija Sladoljev, Lucija Kosir, Sylwia Nasilowska-Blažok i socijalna radnica Lucija Filipović bila je stres. Govorile su o ljudskim potrebama, obrambenim mehanizmima kojima se možemo boriti protiv stresa i utjecaju stresa na zdravlje – naglašavaju.

Socijalna radnica Lucija Filipović predstavila je tako projekt “Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima”, dok je psihologinja Vesna Orač predstavila novoosnovanu udrugu u Đurđevcu naziva Malo drvo kojoj je cilj istraživanje potreba za uslugama socijalnog i drugog stručnog rada obiteljima te pružanje usluga u lokalnim zajednicama gdje su socijalne usluge nedostupne ili teško dostupne.

Spomenimo da mnogobrojnu literaturu o ovoj temi možete posuditi u đurđevačkoj knjižnici, a jedna od popularnijih je knjiga Mate Gabora Kad tijelo kaže ne.

zatvori