Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO: ŠTETA! Slaven Belupo na Apašu izgubio od Šibenika

Nogometaši Slaven Belupa večeras su u sklopu 22. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige ugostili Šibenik.

Utakmica se igrala na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš, a završila je porazom Farmaceuta rezultatom 0:1.

U klubu govore da je koprivnička momčad imala 20 udaraca prema golu gostiju, nekoliko velikih prilika, ali na kraju nije uspjela postići pogodak.

Trener Zoran Zekić u današnjem susretu nije mogao računati na kartoniranog Kocijana, bolesnog Božića i Suška koji se nalazi u procesu rehabilitacije. U odnosu na remi rezultatom 0:0 u Osijeku, napravio je jednu promjenu u početnom sastavu. U prvih 11 zaigrao je Martinaga umjesto Kocijana.

– Odlično je naša momčad otvorila susret i već u trećoj minuti imala veliku priliku. Manaj je nakon jednog kornera pucao tik pokraj vratnice iz idealne situacije. Nekoliko minuta kasnije isti je igrač s pet metara pucao glavom, lopta je otišla iznad grede. Nova prilika u 14. minuti. Kombinirali su Manaj i Crnac čiji udarac vrhunski brani golman Šibenika. Mudražija je minutu kasnije s vrha šesnaesterca pucao tik uz vratnicu. Nakon što je naša momčad dominirala 20 minuta i imala nekoliko izvrsnih prilika, poveli su gosti. Perić je bio najviši u jednom skoku nakon kornera i zabio za 0:1. Marina je u 24. minuti imao zicer. Sa samo pet metara glavom je pucao ravno u Rogića. 10-ak minuta kasnije Hoxha se savršeno oslobodio svog čuvara i iz daljine pucao zamalo pokraj vratnice – naglašavaju u Slaven Belupu.

Na startu drugog poluvremena odmah opasnost pred golom Šibenika. Manaj je pucao sa 16 metara iskosa s desne strane, a Rogić izvrsno obranio njegov pokušaj. Odgovorio je Šibenik preko Dolčeka. Čović je bio na visini zadatka. Pritiskao je Slaven cijelo vrijeme, nizale su se prilike, no gola nije bilo. Na kraju je Slaven poražen, iako je po prikazanom zaslužio puno više.

U idućem kolu Slaven Belupo gostuje na Rujevici kod Rijeke. Utakmica će se igrati u subotu s početkom u 18:10.


17.2.2023. – 22. kolo SuperSport HNL

Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš, Koprivnica

NK Slaven Belupo – NK Šibenik 0:1 (0:1)

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Mudražija, Tepšić (od 46. Bosec), Soldo, Martinaga, Talys – Hoxha (od 78. Perošević), Marina (od 63. Krstanović), Jambor (od 78. Mioč), Crnac (od 78. Žuljević) – Manaj. Trener: Zoran Zekić.

NK ŠIBENIK: Rogić – Kvržić, Perić, Matić, Kvesić (od 87. Soldo) – Dolček, Čanađija, Đira (od 83. Mesa), Hiroš (od 73. Knežević), Arai (od 83. Mina) – Špeljak (od 73. Kreković). Trener: Damir Čanadi.

Suci: Igor Pajač, Dario Kolarević, Mile Varivoda i Toni Dadić

VAR: Mario Zebec, AVAR: Jerko Crnčić.

Strijelci: 0:1 Perić 20′

Žuti karton: Marina 23′, Manaj 36′, Soldo 57′, Krstanović 69′, Bosec 76′ (Slaven Belupo); Đira 59′, Hiroš 67′, Soldo 90′ (Šibenik)

Crveni karton: (Slaven Belupo); (Šibenik)

zatvori