Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Proglašeni najuspješniji sportaši, sportašice i sportske ekipe grada Koprivnice, Stričević: Mali smo grad, ali volje, interesa i talenta ne nedostaje

Proglašeni su najuspješniji sportaši, sportašice i sportske ekipe grada Koprivnice u 2022. godini.

Priopćili su to iz Grada Koprivnice i naglasili da je svečana dodjela nagrada održana jučer u Domu mladih, a u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Koprivnice.

Predsjednica zajednice Jasmina Stričević istaknula je tako da je Koprivnica mali grad, ali volje, interesa i sportskog talenta ne nedostaje.

– I prošle godine smo napravili novi iskorak izgradnjom nove dvorane, a u izgradnji je i skate park. Sve je to dodatan poticaj našim sportašima – poručila je i napomenula kako su ponosni na postignuća svih sportaša i sportašica kojih je u koprivničkoj sportskoj obitelji 4.600.

Nagrađenima je čestitao i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Upravo vi najbolje znate koliko ste truda, srca i volje dali od sebe da bi postigli ove rezultate, a zahvaljujući tim rezultatima Koprivnica je prepoznata kao grad sporta. Važno je da vaše rezultate prati i Grad kroz ulaganja, a sve zahvaljujući financijskom aspektu Grada kroz koji imamo priliku ulagati u infrastrukturu – kazao je.

Spomenimo da je svečanosti dodjele prisustvovao i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić.


Najuspješnijom sportašicom s invaliditetom u 2022. godini proglašena je Iva Šola iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Podravina, najuspješnijim sportašem s invaliditetom u 2022. godini proglašen je Ivica Ferenčić također iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Podravina, dok je najuspješnija sportska ekipa s invaliditetom Kuglačka ekipa Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Podravina.

U kategoriji najuspješnije perspektivne sportašice proglašena je Dorotea Vencl iz Boks kluba David, dok je za najuspješnijeg perspektivnog sportaša proglašen Leon Zelenko iz Karting kluba Koprivnica.

Najuspješnija perspektivna sportska štafeta u 2022. godini je štafeta mlađih kadetkinja i mlađih kadeta mješovito Atletskog kluba Koprivnica, najuspješnija perspektivna ženska sportska ekipa je Ekipa kadetkinja U-16 Rukometnog kluba Podravka, dok je najuspješnija perspektivna muška sportska ekipa juniorska ekipa u plivanju perajama Ronilačkog kluba Šoderica.

Za najuspješniju sportašicu u 2022. godini proglašena je Antonia Lončarić iz Hrvačkog kluba Podravka, a najuspješnijeg sportaša Mihael Šestak iz Ronilačkog kluba Šoderica.

Najuspješniji sportski par u 2022. godini je twirling par seniorke Twirling kluba Koprivnica, najuspješnija ženska sportska ekipa je seniorska ekipa Twirling kluba Koprivnica, a najuspješnija muška sportska ekipa je seniorska ekipa – pištolj Streljačkog športskog kluba Podravka.

U kategoriji za iznimno sportsko postignuće u 2022. godini nagrađeni su Josip Benko iz Hrvačkog kluba Podravka, Luka Jambreuš iz Streljačkog športskog kluba Podravka, Ivan Lončarić iz Hrvačkog kluba Podravka, Dora Lovrinović iz Atletskog kluba Koprivnica, Tija Požgaj iz Atletskog kluba Koprivnica i Stanko Šafar iz Auto i karting kluba Podravina.

Priznanje za iznimno postignuće u školskom sportu u 2022. godini dobila je Gimnazija Fran Galović, dok je Ivan Pal dobitnik nagrade zaslužni sportski djelatnik.

zatvori