Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Podravka zabila 55 golova Trogiru i zamalo srušila rekord, Šimara odlična s 18 pogodaka

Rukometašice Podravka Vegete su uoči reprezentativne pauze jučer upisale uvjerljivu pobjedu u 16. kolu Prve hrvatske rukometne lige za žene protiv Trogira ’58.

U koprivničkom klubu govore da je susret završio pobjedom Podravkašica od 55:18, dok se na poluvrijeme otišlo s 30:10. U klubu pritom podsjećaju da su Podravkašice jučer zamalo upisale i rekordnu pobjedu s obzirom na to da su ovakav rezultat zadnji put postigle u veljači 2010. godine kada su u Koprivnici svladale Tvin Trgocentar s 58:11.

Spomenimo da je tijekom jučerašnjeg susreta najviše pogodaka zabila Andrea Šimara, ukupno 18, Zadravec je zabila sedam, a Popović šest, dok su golmanice upisale 23 obrane i to Tucaković 15, a Bešen osam obrana.

Trener Antonio Pranjić nakon uvjerljive pobjede čestitao je svojim igračicama.

– Držali smo od početka utakmice čvrstu i agresivnu obranu koja nas je dovodila u situacije za postizanje brzih pogodaka iz kontre i polukontre, što je na kraju dovelo do ovako visokog rezultat – rekao je.

Svoje viđenje susreta dala je i Podravkašica Andrea Šimara.

– Znali smo da je Trogir posljednja ekipa na tablici, ali smo znali da u utakmicu ne ulazimo lagano i da od početka moramo dati sve od sebe, odigrati dobru obranu što smo na kraju i odigrali. Vukle smo kontru i polukontru, stvarale šanse i sve što je trener tražio od nas smo i napravile. Slijedi nam reprezentacija, a nakon toga povratak klupskim obavezama – zaključila je.


PODRAVKA VEGETA: Tucaković (15), Bešen (8); Zadravec 7, Turk 2, Popović 6, Guskić 2(2), Franušić 2, Šenvald 5, D. Kalaus 4, Mrđen 3, Vuljak 1, Barišić 2, Šimara 18, Pandža 3. TRENER: Antonio Pranjić.

TROGIR 58: Katić (1), Pavković (1), Mrkonjić; Vučković, Tonković 4, Cvijić, Karabatić, Ćavar 1, Gašpić, Piteša 5, Ćaleta, Brajnov 2(2), Tomić 1, Odak 2(1), Radić 2, Stipčić 1. TRENER: Joško Radić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(2), Trogir 4(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 min. (Popović), Trogir 58 4 min. (Tomić, Odak).

zatvori