Srijeda, 1. svibnja 2024.

FOTO: POČELE PRIPREME Budući školarci posjetili školu i upoznali učitelje

U Osnovnoj školi Đurđevac započele su pripreme za upis djece u prvi razred.

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole i ravnatelj Danijel Domišljanović su kroz različite aktivnosti upoznali buduće učenike prvog razreda s prostorima škole te radom učitelja. Od 94 djece koja su školski obveznici za iduću školsku godinu na susretima je bilo njih 84.

Školski pedagog Nikola Vuković upoznao je djecu s prostorom učionice i prezentirao nastavne predmete koji ih očekuju u prvom razredu. Djeca su rješavala zadatke te provjerila svoja znanja u pisanju i računanju.

Logopedinja Doroteja Plantak je u razgovoru s učenicima provjeravala izgovor pojedinih glasova te s djecom vježbala analizu i sintezu riječi.

Psihologinja Marija Sladoljev je pak razgovarala s djecom o školi, školskom okruženju, ponašanju u prometu, dječjim osjećajima kao i o njihovim očekivanjima od škole.

– Ravnatelj Domišljanović je za djecu pripremio poligon u sportskoj dvorani te kroz vježbe i različite aktivnosti upoznao djecu s nastavom tjelesne i zdravstvene kulture. Razgovarao je s djecom i o njihovim aktivnostima na otvorenom, važnosti bavljenja sportom te govorio aktivnostima koje ih očekuju u školi – poručili su iz đurđevačke Gradske uprave.

Osim rada s djecom stručni suradnici su razgovarali s odgojiteljicama kako bi dobili informacije o djeci, njihovim interesima za pojedine aktivnosti te sadržajima pripreme djece za polazak u školu.

zatvori