Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Koprivničke maškare preuzele vlast u gradu, velika fešta najavljena za subotu

Tradicionalna manifestacija Fašnik u Koprivnici u organizaciji Turističke zajednice grada Koprivnice danas je službeno započela upadom maškara na kolegij gradonačelnika i suradnika te preuzimanjem gradskih ključeva.

– Spremačica, šeik Muhamed i Sulejman Veličanstveni obratili su se gradskim vlastodršcima i najavili da će među prvim potezima u vladavini maškara biti izgradnja aerodroma kako bi Koprivnicu povezali sa svijetom, a preskup euro će zamijeniti kunom. Također, najavljeno je i da će Sulejman Veličanstveni kupiti vinograd u Podravini kako bi proizvodio svoje vino te da će, uz čašicu razgovora pozvati arapske investitore da ulože u Koprivnicu i Podravinu – poručuju organizatori.

Nakon svečane primopredaje ključeva gradonačelnik je zajedno sa suradnicima zaželio maškarama dobru i uspješnu vladavinu te puno sreće.

Spomenimo da je središnje događanje koprivničkog fašnika velika fašenska povorka koja prolazi gradskim ulicama u subotu te suđenje Fašniku za sve nedaće koje su nas zadesile prošle godine.

Okupljanje maškara i svih ostalih sudionika povorke je u 10:30 ispred Podravkine sedmerokatnice u Ulici Ante Starčevića. U 11 sati predviđeno je kretanje fašničke povorke Starčevićevom ulicom prema Florijanskom trgu gdje će se predstaviti maskirane skupine vrtićaraca i odraslih te će biti upriličen prigodan plesni program. Zasad je najavljeno sudjelovanje više od 500 sudionika povorke.

Gradonačelnik preuzima vlast te ključeve grada natrag u svoje ruke u 13 sati kada će ujedno program koprivničkog fašnika i završiti.

zatvori