Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Jambor o prvijencu, angažmanu i planovima: Drago mi je da sam zabio jednom od najboljih golmana svijeta, a na tribinama zaslužujemo veću posjećenost

Utakmica Slaven Belupa i Dinama koja je u sklopu 20. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige odigrana proteklog vikenda na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš bila je posebna po mnogočemu.

Susret se igrao po izrazito teškim vremenskim uvjetima, a iako je lider prvenstva u Koprivnicu stigao po sva tri boda, nakon uvjerljive i hrabre igre Slaven Belupa može biti zadovoljan i “izvučenim” bodom. Podsjetimo, za Dinamo je već u trećoj minuti zabio Josip Drmić koji je s 12 metara u gol poslao povratnu loptu Petra Bočkaja, dok je Nikola Jambor u 32. minuti susreta precizno naciljao drugi kut golmana Dominika Livakovića za 1:1 te tako postigao svoj prvi gol u dresu Slaven Belupa.

>> FOTO Jambor za bod protiv lidera prvenstva

Netom prije posljednjeg domaćeg treninga koprivničke momčadi uoči utakmice s Osijekom koja je na kraju završila 0:0 popričali smo stoga s ovim mladim 27-godišnjakom iz Koprivnice koji je s nama podijelio svoje dojmove o postignutom pogotku, ali i očekivanjima i planovima za nastavak prvenstva. Zatresti mrežu koju brani Livaković, postići prvi gol i ekipi donijeti bod poseban je osjećaj, rekao nam je Jambor.

– Drago mi je da je prvijenac ispao protiv prvaka Hrvatske i protiv jednog od trenutno najboljih golmana svijeta. Najbitnije je da smo na kraju bili bolji, zaslužili smo možda i sva tri boda, no dobro – pružili smo jako dobru partiju i ovo nam je veliki poticaj za dalje. Prvo poluvrijeme nam je bilo teško igrati zbog vjetra, no bili smo jako dobri u drugom; imali smo dvije-tri šanse koje smo morali konkretizirati na bolji način, no sve u svemu, možemo biti zadovoljni nakon lošijeg ulaska u prvenstvo i prva dva kola u kojima smo bili uspavani – poručio je Jambor.

Snimio Tomislav Matijašić.

Pitali smo ga i je li “uspavanost” sada završila, odnosno možemo li reći da ćemo u utakmicama koje slijede gledati Slaven Belupo koji je potpuno “budan”.

– Sve će pokazati nadolazeće utakmice. Moramo nastaviti u dobrom ritmu, puno je utakmica prije kraja. Evo, pobjedom Rijeke nad Hajdukom i Lokomotive nad Osijekom praktički pola lige se uključilo u borbu za četvrto mjesto. Mislim da su prve tri pozicije definirane, no za četvrtu se svi, osim možda Gorice, imaju pravo nadati – mišljenja je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Dosadašnjim vlastitim angažmanom u Koprivnici je zadovoljan, iako tvrdi da uvijek može bolje.

– U globalu sam zadovoljan, dobro je počelo. Nažalost mi se dogodila i ozljeda pa sam preskočio par utakmica. Naravno da može i bolje, drago mi je da je napokon došao i taj gol. Svi imamo jako puno prostora za napredak i moramo si postaviti ljestvicu i probati iskoristiti ostatak sezone, odnosno podići sve na još višu razinu – istaknuo je Jambor.

Zadovoljan je i načinom na koji trener Farmaceuta Zoran Zekić odrađuje svoj dio posla rekavši da je njegov dolazak u Koprivnicu bio pun pogodak ne samo za grad, već i za cijeli podravsko-prigorski kraj.

– Trenera Zekića poznajem još od Osijeka i on je glavni razlog mojeg dolaska u Slaven. Ovo je sredina koja je već godinama u Hrvatskoj poznata kao dosadna, a njegovim dolaskom se to promijenilo. Trener je karizmatičan i zanimljiv javnosti, ali je i odličan u sportskom smislu. To potvrđuju i rezultati, mislim da je njegov dolazak odlična stvar za ovaj kraj, a nadam se da će od ljeta i ostanak biti uključen u cijelu priču – kazao je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Podsjetimo, Jambor je u Portugalu proveo i igrao četiri godine, dok se u Koprivnicu vratio krajem srpnja prošle godine. No, zadovoljan je povratkom u rodni kraj i na Apaš koji bi, nastavio je, na utakmicama trebao biti više popunjen.

– Koprivničanac sam, dijete sam Slaven Belupa zbog čega je uvijek prekrasan osjećaj doći na stadion i igrati. Volio bih da imamo veću posjećenost na tribinama, mislim da smo to zaslužili svojim igrama. Kada sam se vratio u klub, jedan od prvih komentara novinara je bio da dolazim u klub koji će se boriti za opstanak. Nisam se složio s time, i sada imamo jako dobar kadar i odličnog trenera zbog čega mislim da smo zaslužili više gledatelja – naglasio je.

Za sam kraj progovorio je i o očekivanjima od nastavka sezone, odnosno mogućnosti da Slaven očuva odlično četvrto mjesto.

– Prerano je govoriti o tome, ni mi u svlačionici baš ne pričamo o četvrtoj poziciji. Dvije povezane dobre utakmice te mogu doći gore, a dvije te spuste vrlo brzo. Moramo biti fokusirani prvenstveno na povratak pobjedama. Vodimo se receptom “utakmicu po utakmicu” i skupljanjem bodova pa ćemo na kraju vidjeti – zaključio je Jambor.

Ovaj članak sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

zatvori