Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Iza članova DVD-a Koprivnica uspješna je godina, mladež nizala posebne uspjehe

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnica na godišnjoj skupštini održanoj u subotu osvrnuli su se na brojne aktivnosti u kojima su lani sudjelovali.

Poručila je to izvjestiteljica VZG-a Koprivnica Sonja Markić rekavši da je predsjednik DVD-a Nikola Sočev pozdravio okupljene i otvorio skupštinu, a zapovjednik Danijel Matijaković osvrnuo se na 2022. godinu naglasivši povijesni uspjeh mladeži društva koja je na državnom natjecanju za mladež osvojila visoko četvrto mjesto.

– Osim ovog velikog uspjeha mladež je nastupila na čak 30 raznih natjecanja, a u svoju kolekciju pospremili su čak 20 pehara. Društvo je bilo aktivno i na svim događanjima VZG-a Koprivnica – vježbama i osposobljavanjima, a pomagali su i kod migrantske krize. Lani su kao stožerno koprivničko društvo imali 15 intervencija, i to tri požarne i 12 tehničkih – istaknula je Markić.

Članovi DVD-a pritom i ove godine planiraju aktivno sudjelovati u radu VZG-a, sudjelovati na vježbama i održati Memorijal Stjepan Paša koji će ujedno biti i gradsko natjecanje za djecu i mladež.

Spomenimo da su sva izvješća i planovi jednoglasno prihvaćeni, a društvo je dodijelilo i odlikovanja – spomenicu za 10 godina aktivnosti dobili su Luka Barešić, Davorko Crljenica, Marijana Crljenica, Matija Canjuga, Borna Fuček, Krešo Horvat, Petar Horvat, Zoran Janči, Nevenka Kopornić, Leo Matijašić, Teo Matijašić, Dejane Nemec i Adam Žgela. Spomenicu za 20 godina dobila je Barbara Evačić, a za 30 godina Zvezdan Tot, Danijel Topalović i Velimir Mihac. Vršitelj dužnosti zapovjednika VZG-a Darko Lončarek dodijelio je pak uvjerenja o osposobljenosti, i to Denisu Matijakoviću i Branki Tišljarić za ispitanog vatrogasca prve klase te Milanu Matijašiću, Danijeli Matijašić, Đuri Poljanu, Davorku Crljenici, Dragani Palfi Topalović, Robertu Bosmanu i Danijeli Topalović za vatrogasnog dočasnika prve klase.

Nikola Udžbinac i Ivan Markovinović primili su zahvalnice JVP-a i VZG-a Petrinje za poseban doprinos i pomoć u sanaciji potresa. Dugogodišnji član DVD-a Ilija Bilić primio je zahvalnicu za poseban doprinos vatrogastvu, a zahvalnica je uručena i Bazenima Cerine za doprinos radu društva koje kod bazena održava vježbe za mladež.

zatvori