Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Gimnazijalke ‘Zdrave kao dren’ usred Atlantika

Učenice koprivničke Gimnazije Fran Galović zaputile su se na egzotičnu destinaciju usred Atlantskog oceana, Gran Canariju.

U sklopu projekta “Zdrav kao dren” otputovale su gimnazijalke Mia Ban, Nika Stančin, Ema Pintarić, Barbara Džendžo, Dora Pavlović, Hana Hodak, Hana Šegerec, Katja Kalavarić, Dunja Bodin i Anja Vranković uz pratnju profesorica Maje Maček Treščec, Kristine Bukvić i Ana-Marije Martan te profesora Zvonimira Treščeca.

Kako kažu, nakon vikenda tijekom kojeg su upoznavali svoje domaćine, uživali na pješčanoj plaži i razgledavajući glavni grad Las Palmas, radni tjedaan počeo je odlaskom u školu gdje su im domaćini pripremili zanimljive aktivnosti u vidu tradicionalnih sportskih igara.

– Kasnije smo prezentirali naše prezentacije i biljne kulture, a neke od kultura učenici su mogli i degustirati te smo ostatak dana proveli razgledavajući prekrasan Telde. Uputili smo se u Las Palmas u poznatu kanarsku tvornicu čokolade Tirma gdje smo se upoznali s cijelim procesom izrade kave, bombona i čokoladica koje su nas posebno oduševile. Potom smo se uputili u muzej Kristofora Kolumba – objašnjavaju.

Napominju da su se okušali u plesu na svili, smišljali su zdrave recepte, razgovarali o zdravoj prehrani, sudjelovali u radionici izrade piramide pravilne prehrane. Zadnji dan njihovih aktivnosti rješavali su zagonetke o biljnim kulturama i uputili se na vulkansku stijenu Roque Nublo.

– Sudjelovala sam u mnogo Erasmus projekata do sada, ali ovaj mi je stvarno bio poseban. Od predivnih plaža do vjetrovitih dina pa sve do hladnog oceana, sami Kanari su me oduševili. Još više od samog otoka zavoljela sam tamošnje ljude i to su uistinu prijateljstva koja ostaju za cijeli život i osjećam se kao da ću tamo uvijek imati drugi dom tamo – rekla je Barbara Džendžo.

Nika Stančin istaknula je da je ovo putovanje bilo predivno iskustvo u odličnom društvu.

– Preporučam svima koji mogu da odu na Erasmus putovanje jer je ovakva avantura neprocjenjiva – zaključila je.

zatvori