Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Đurđevački košarkaši ostvaruju zapažene rezultate, Rogoz: Želimo vratiti đurđevačku košarku na mjesto koje zaslužuje

Košarkaši đurđevačke Mladosti u posljednje vrijeme ostvaruju zapažene rezultate.

Riječ je o momčadi koja se nakon nekoliko godina stanke pretprošle godine ponovno aktivirala. Zašto se ekipa nije natjecala nekoliko godina pojasnio je predsjednik kluba Silvio Rogoz.

– Seniorske ekipe nije bilo od 2017. godine kada smo odlučili zbog zatečenog stanja u Klubu, a pod tim mislim na financijsko i radno okruženje, krenuti ispočetka. Željeli smo izgraditi domaće igrače koji će u budućnosti biti nositelji igre i tako vratiti đurđevačku košarku na mjesto koje zaslužuje. To je natjecanje u A2 ligi regije Sjever. Radom i upornošću nadomak smo tog zadanog cilja – ističe Rogoz.

Unatoč tome što seniori jedno vrijeme nisu bili aktivni, mlađe dobne kategorije su nastavile s treniranjem i natjecanjima.

– U proteklih nekoliko godina broj djece u mlađim dobnim kategorijama se udvostručio i postignuti su značajni rezultati. Tako je u natjecateljskoj sezoni 2021./2022. ekipa u kategoriji M13, odnosno dječaci do 13 godina, nastupila na Državnoj završnici. Do tog rezultata je došla kao pobjednička ekipa u Međužupanijskom natjecanju Koprivničko-križevačke županije i kao drugoplasirana momčad na regionalnom natjecanju – regije sjever – pojašnjava.

Dodaje da iz te ekipe imaju igrače koji redovno odlaze na treninge u organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza te da tamo pokazuju odlične rezultate.

– Kao nositelja te ekipe mogu istaknuti Benjamina Ivanova koji svojim radom i zalaganjem ostvaruje odlične rezultate u natjecanju – govori.

U sezoni 2021./2022. Uprava kluba je donijela odluku da ponovno pokrene seniorsku ekipu, a u tome su pomogli mladi igrači koji su stasali tijekom proteklih godina. Pomoć u pokretanju ekipe pružili su i bivši igrači.

– Ekipa ostvaruje odlične rezultate čime je Uprava kluba vrlo zadovoljna. Dovođenjem nekoliko iskusnih igrača, prvenstveno mislim na Zorana Jančijeva i Vladimira Beljana, koji su svojim iskustvom i željom za radom potaknuli mlađe igrače da se još više trude na treningu i prvenstvenim utakmicama – ističe.

Plan im je u sljedećoj natjecateljskoj sezoni nastupiti u A2 ligi regije sjever gdje su bili prije šest godina i biti ekipa koja će mladošću i iskustvom postizati dobre rezultate.

– Da bismo to postigli moramo zadržati sadašnju ekipu na okupu i osigurati financije kako bismo ekipi osigurali sve što je potrebno za natjecanje jer bez toga danas u bilo kojem sportu nema rezultata – poručuje Rogoz.

Spomenimo da je ekipa trenutno na drugom mjestu s 24 boda koliko ima i prvoplasirana ekipa Međimurje wildboarsi.

zatvori