Petak, 26. travnja 2024.

Đurđevac ponovno daje bespovratna sredstva za razvoj poljoprivrede i turizma

Grad Đurđevac je i ove godine donio mjere kojima potiče ulaganje u poljoprivredu i razvoj turističkih sadržaja koji privlače sve više gostiju.

Kada je u pitanju turizam, Đurđevac se uspješno pozicionirao na turističkoj karti kontinentalnog turizma, a poljoprivrednici se mogu i ove godine prijaviti na neku od 13 mjera.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči rekao je da su prošle godine zaprimili 38 zahtjeva te da je ukupno isplaćeno više od 38.600 eura.

– Ovim mjerama želimo male proizvođače potaknuti na daljnju proizvodnju. Vidimo pozitivne trendove u ovoj grani jer svake godine imamo sve više zahtjeva. U turizmu bilježimo i povećan broj registriranih kušaonica, izletišta, ali i apartmana jer je upravo priroda naše bogatstvo koje u zadnje vrijeme privlači sve veći broj gostiju – rekao je Janči te pozvao sve da iskoriste ove mjere, unaprijede svoju proizvodnju te izgrade dodatne sadržaje uz svoje smještajne kapacitete.

Potpore male vrijednosti dodjeljuju se iz Proračuna Grada Đurđevca kao bespovratna novčana sredstva u obliku subvencija.

Spomenimo da program potpore u poljoprivredi sadrži ukupno 13 mjera, a ciljevi su opstanak poljoprivrednih gospodarstava na području grada, unapređenje i modernizacija poljoprivredne proizvodnje, očuvanje i razvoj ruralnih područja i ruralnih vrijednosti, poticanje gospodarstva na cjelokupnom području grada.

Mjerama poticanja razvoja smještajnih kapaciteta i dodatnih sadržaja na OPG-ovima- potiče se izgradnja bazena, kupelji, adrenalinskih sadržaja, nabava paintball opreme, opreme za bicikle, peći na pelete i drugog.

Iz Grada poručuju da se zahtjevi zaprimaju sve do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 15. prosinca 2023. godine.

zatvori