Subota, 27. travnja 2024.

ĐURĐEVAC I DALJE BEZ PEDIJATRA Grad nudi gotovo 20.000 eura liječniku specijalistu

Već neko vrijeme Đurđevac nema pedijatra što stvara poteškoće roditeljima koji s djecom moraju odlaziti u Koprivnicu ili Pitomaču.

Na natječaj koji je raspisan nekoliko godina još se uvijek nitko nije javio. Stoga je Grad Đurđevac u proračunu osigurao pozamašna sredstva za dolazak pedijatra što je istaknuo gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Ključna mjera je osiguravanje liječnika specijalista pedijatra i još jednog specijalista ginekologa za što je Grad Đurđevac u proračunu osigurao po 39.820 eura, odnosno 19.910 eura za svakog liječnika. U taj iznos su uključeni i doprinosi – rekao je Janči.

Dodao je i da je u proračunu osigurano ukupno 19.910 eura za izradu projektne dokumentacije za obnovu Doma zdravlja u Đurđevcu te dogradnju prostora za Hitnu medicinu koja sada djeluje u neadekvatnim prostorima.

– Grad Đurđevac je spreman financirati i opremiti ordinaciju za medicinu rada – poručio je Janči.

Ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković istaknula je da osim u Đurđevcu, i u Koprivnici i Križevcima tragaju za pedijatrima.

– Na otvoreni natječaj za zapošljavanje te unatoč donesenoj mjeri Grada Đurđevca za zapošljavanje nitko se nije javio. Situacija je po pitanju pedijatra i dalje neizvjesna – rekla je Hanžeković te istaknula da se nada da će mjere koje je donio Grad ipak biti prilika za dolazak pedijatra.

zatvori