Nedjelja, 28. travnja 2024.

Derdić: Prijavili smo projekt međunarodnog karaktera, očekujemo oko 150 inozemnih gostiju za Dan općine

Na području Peteranca trenutno se provodi osam projekata, a općinski načelnik Ivan Derdić rekao je kako je iza njih jedna opsežna godina koju ocjenjuje kao odličnu.

– Bila je to apsolutno naša godina. Ocijenio bih je odličnom i izvan svih očekivanja. Sve je bilo u skladu sa svim našim planiranjima i očekivanjima. Bilo je mnogo ulaganja i to od onog socijalnog i društvenog aspekta pa do ulaganja u imovinu i komunalnu infrastrukturu u sva tri naša naselja – Komatnicu, Sigetec i Peteranec, a sve za dobrobit naše lokalne zajednice i kako bismo poboljšali standard i učinili život ugodnijim za naše sumještanke i sumještane – kazao je Derdić.

Načelnik je najavio da uz sva dosadašnja ulaganja, ove godine planiraju dodatno ulagati u društveni aspekt, ali međunarodnog karaktera.

– Aplicirali smo jedan projekt “Future in Europe for Peteranec” na javni poziv koji je raspisala Europska komisija na kojem se odobrava značajna svota novca za organizaciju trodnevnog samita na kojem ćemo ugostit predstavnike općina iz 20 jedinica lokalne samouprave iz 10 država članica Europske unije tako da nas oko Dana općine očekuje samit sa 150 do 200 inozemnih gostiju – najavio je Derdić.

Načelnik je pozvao sumještane da sve o aktivnostima u njihovom mjestu mogu pratiti i na službenim stranicama Općine te na društvenim mrežama.

– Redovito objavljujemo sve ono što je interesantno mještanima. Pozivam sve i na uključivanje u aktivnosti koje organiziramo. S druge strane, za sve one projekte koje izvodimo molim za strpljenje i zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji, strpljivosti, ali i angažmanu svakog pojedinca – zaključio je Derdić.

Tekst: Matej Baltić

zatvori