Srijeda, 8. svibnja 2024.

Dečki (21 i 22) na području Koprivnice više od godinu dana dilali marihuanu, prodavali ju i djeci, a po ‘robu’ odlazili u Zagreb i Bjelovar

Nakon provedene istrage Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv 21-godišnjaka i 22-godišnjaka zbog proizvodnje i prometa drogama, ali i pomaganja u tom kaznenom djelu, odnosno omogućavanju trošenja droga.

Kako stoji u priopćenju, 21-godišnjaka i 22-godišnjaka tereti se da su od siječnja 2021. do ožujka 2022. godine u Koprivnici i okolici u najmanje 30 navrata prodavali i davali drugim osobama marihuanu, između ostalih i djeci, kao i da su posjedovali marihuanu radi prodaje.

– Okrivljenog 21-godišnjaka tereti se da je u najmanje 10 navrata svojim automobilima prevozio 22-godišnjaka u Zagreb i Bjelovar radi kupnje marihuane, a te je usluge 22-godišnjak plaćao novcem i drogom – nastavak je priopćenja.

U optužnici je predloženo i da se mladićima, uz kazne, odredi i oduzimanje novca stečenog prodajom droge.

Spomenimo da im temeljem Kaznenog zakona zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama prijeti od jedne do 12 godina zatvora, a zbog omogućavanja trošenja droga od jedne do 10 godina zatvora.

zatvori