Nedjelja, 28. travnja 2024.

‘BUDI ZDRAV’ U TRATINČICI Oreški: Cilj novog Erasmus projekta je razvoj zdravih životnih navika djece i aktivnog stila života

Dječjem vrtiću Tratinčica odobren je još jedan Erasmus+ projekt.

Kako nam je rekla ravnateljica Sandra Oreški, riječ je o projektu “Budi zdrav” za koji je dodijeljeno nešto više od 37.300 eura, a trajat će 18 mjeseci, odnosno do 30. srpnja iduće godine.

– Ovim projektom educirat ćemo 19 sudionika mobilnosti, odgojiteljice te članove stručne službe koji će diseminacijama i uvođenjem novih oblika rada unaprijediti kurikulum vrtića i odgojno-obrazovni rad s djecom i nastaviti na ostvarenju Europskog razvojnog plana vrtića. Sudionice će prisustvovati na edukacijama u Nizozemskoj, Islandu, Španjolskoj, Italiji, Grčkoj i Mađarskoj – objasnila je Oreški.

Dodala je da je cilj projekta razvoj zdravih životnih navika djece, aktivnog stila života s ciljem ostvarivanje psihofizičke dobrobiti i zdravlja djece kroz uvođenje novih i neformalnih oblika obrazovnog rada.

– Nastavljamo s unapređenjem obrazovanja na otvorenom, obrazovanjem za okoliš, uvođenjem novih oblika tjelesnog vježbanja (fitness), art terapije, ritma, glazbe, plesa, mindfulnessa, STEAM i digitalnih sadržaja te novih neformalnih oblika učenja. Novim i zabavnim aktivnostima želimo dodatno motivirati djecu za učenje i uključivanje u aktivnosti kako bi aktivnim pristupom ojačali samosvijest, samopouzdanje, razvili pozitivan odnos prema sebi, drugima i okolini što će imati povoljan utjecaj na njihovo mentalno zdravlje. Novost su edukacije iz STEAM područja kao i povećanje kvalitete poučavanja engleskog jezika i širenje znanja o europskoj kulturnoj raznolikosti kao i proširivanje znanja o obrazovnim sustavima ostalih europskih zemlja. Međunarodne edukacije će pomoći u upoznavanju, razumijevanju, međunarodnoj suradnji i eventualnim partnerstvima na nekim novim projektima – zaključila je.

Spomenimo na kraju da Erasmus+ KA1 projekti omogućuju stručna usavršavanja i osposobljavanja u inozemstvu kojima će odgojiteljice i stručna služba razvijati profesionalne vještine te surađivati s partnerima u Europi. Suradnjom sa stručnom zajednicom u Europi imat će prilike razmijeniti dobru praksu te upoznati inovativne pristupe odgojno-obrazovnom radu.

zatvori