Nedjelja, 28. travnja 2024.

BRAVO! Romana Pavliša, Ivan Grobenski, Eric i drugi nominirani za Porin

Naša lokalna glazbena scena nastavlja oduševljavati glazbene stručnjake.

Naime, nekoliko nominacija za Porin zaslužili su večeras mladi domaći glazbenici iz Koprivnice i okolice. Anna Moor, pravim imenom Romana Pavliša, i njezin album ‘Plavi avioni’ nominirani su za najbolji album elektroničke glazbe, a u istoj kategoriji još se nalaze Pocket palma i ‘Atomi Rework’ te Aklea Neon s albumom ‘Dođi na joji’.

Ivan Grobenski je pak s albumom ‘Apocalipstick’ nominaciju za najprestižniju hrvatsku glazbenu nagradu zaslužio u kategoriji najboljeg alternativnog albuma. Za Porin su u istoj kategoriji još nominirani Barbara Munjas i ‘Right Place & Right Time’ i J.R. August s albumom ‘Still Waters’.

Mladi perspektivni izvođač Eric i pjevačica Ivana Kindl prošle su godine snimili duet ‘Feel You Close’ i s njime sada zaradili nominaciju za Porin u kategoriji Najbolja vokalna suradnja.

Mimika Orchestra, čiji je član Marko Lucijan Hraščanec iz Koprivnice, i album ‘Altur Mur’ nominirani su u kategoriji Najbolji World Music album, dok su Hojsak & Novosel nominirani u kategoriji Najboljeg albuma etno glazbe s albumom ‘Traditional Songbook’. Podsjetimo, Tihomir Hojsak je kontrabasist novog vala jazz generacije rodom iz Drnja.

Pjevačica Lu Jakelić iz Đurđevca za skladbu ‘Kuća’ s albuma ‘Šesto čulo’ nominirana je u kategoriji Najbolja ženska vokalna izvedba, dok su Đurđevčice s albumom ‘Pozvale so dekle dečke’ nominirane za Najbolji album foklorne glazbe.

Sastav Chui, u kojem svira Koprivničanac Vojkan Jocić na saksofonu, osvojio je čak četiri nominacije za Porin. Album ‘Zagreb-Berlin’ nominiran je u kategorijama Najbolji album godine i Najbolji instrumentalni album, a skladba ‘Nine Views’ u kategoriji Najbolja instrumentalna izvedba (izvan klasične i jazz glazbe). Autori likovnog oblikovanja njihovog albuma nominirani su u kategoriji Najbolje likovno oblikovanje albuma.

Sve nominacije po kategorijama možete pronaći ovdje, a spomenimo da će ovogodišnja dodjela Porina biti jubilarna 30. po redu.

zatvori