Srijeda, 1. svibnja 2024.

Županija za prijevoz osnovnoškolaca u ovoj godini osigurala više od milijun eura

Koprivničko-križevačka županja za prijevoz osnovnoškolaca u ovoj godini osigurala više od milijun eura.

Naime, u Županijskoj upravi župan Darko Koren i prokurist tvrtke Čazmatrans Promet Damir Pavlović potpisali su ugovor o javnoj nabavi usluge prijevoza učenika osnovnih škola nad kojima osnivačka prava ima Koprivničko-križevačka županija.

– Riječ je o drugom godišnjem ugovoru u sklopu okvirnog sporazuma za javnu nabavu usluge prijevoza učenika osnovnih škola nad kojima osnivačka prava ima Koprivničko-križevačka županija, za razdoblje od 2022. do 2024. godine, koji predviđa sklapanje tri godišnja ugovora. Vrijednost ugovora iznosi nešto više od milijun eura, a odnosi se na 2023. godinu – poručili su iz Službe ureda župana.

Župan je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovog ugovora čime je omogućen kontinuitet osiguranja adekvatnih uvjeta za prijevoz učenika.

Spomenimo i kako je ugovorom obuhvaćen i prijevoz učenika u sklopu programa obuke neplivača koji Županija sufinancira za učenike trećih razreda na koprivničkim Gradskim bazenima Cerine.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicama.
Podsjetimo na kraju, Županija je prošle godine među prvima u Hrvatskoj uspostavila uslugu javnog linijskog prijevoza kojom je posebna pažnja dana učenicima srednjih škola koji imaju 95 posto popusta na ukupnu cijenu karte, dok studenti i umirovljenici imaju 80 posto popusta te radnici imaju 20 posto popusta na cijenu karte.

zatvori