Subota, 27. travnja 2024.

VOZAČI, OPREZ Policija izlazi na prometnice, pojačano će nadzirati baš sve

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u narednim će se danima pojačano nadzirati promet.

U policiji govore da će se promet pojačano nadzirati u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti i to od 14 sati u petak do sedam sati u ponedjeljak. Uz to, u petak će se na području cijele uprave provesti akcija nadzora brzine kretanja vozila, a s 13. na 14. siječnja na području Policijske postaje Đurđevac provest će se i akcija nadzora alkoholiziranosti i mladih vozača.

– Tijekom pojačanog nadzora prometa u dane vikenda posebna pozornost posvetit će se vožnji pod utjecajem alkohola i droga i/ili lijekova, nadzoru brzine kretanja, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i pravilnog prijevoza djece u vozilima, nadzoru vožnje prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, nadzoru korištenja mobitela, mladih vozača i recidivista te nadzoru vozača bicikala i traktora – objašnjavaju.

Podsjetimo, tijekom prosinca prošle godine na području naše policijske uprave zabilježeno je 118 prometnih nesreća od čega 25 s ozlijeđenim osobama i 93 s materijalnom štetom. U nesrećama je sudjelovalo 305 sudionika od kojih je pet zadobilo teške, a 27 lake tjelesne ozljede.

Vozači pod utjecajem alkohola skrivili su pritom 20 nesreća u kojima su dvije osobe teže, a devet lakše ozlijeđeno. Mladi vozači skrivili su 14 nesreća, dok je jedan mladi vozač lakše ozlijeđen. Počinitelji prometnih nesreća napustili su mjesto događaja u 25 nesreća, a za njih šest se još traga. Najčešći razlog dešavanja nesreća bila je nepropisna i neprilagođena brzina.

zatvori