Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

VIKEND REKORDERI Najpijaniji ‘majstor’ (48) koji je Starigradom vozio s više od dva i pol promila, završio na ‘hlađenju’ u policiji

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog su vikenda zabilježili 10 prometnih nesreća i sankcionirali 174 prometna prekršaja.

Kako govore u policiji, najviše nesreća dogodilo se zbog brzine neprimjerene uvjetima, a najviše sankcioniranih prekršaja odnosilo se na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 17:50 u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad u Starogradskoj ulici kod 48-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,54 promila te je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva – naglasili su.

Najveća brzina kretanja vozila zabilježena je u petak u 15:02 u Budančevici u Ulici Stjepana Radića kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 131 kilometar na sat iako je ograničenje 70.

Uz to, jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a izvršen je i nadzor 78 mladih vozača koji su počinili šest prometnih prekršaja.

zatvori