Četvrtak, 25. travnja 2024.

VIDEO Zekić nakon Istre: Nismo se uspjeli nametnuti i nismo bili pravi, ipak moramo biti zadovoljni bodom protiv odličnog protivnika

Nogometaši Slaven Belupa u 18. su kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige remizirali s Istrom 1961.

Rezultat na Aldo Drosini, nakon borbenih 90 minuta, bio je 0:0.

Trener Zoran Zekić nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi u Puli, no istaknuo je da vjeruje da će se njegovi igrači dizati iz kola u kolo.

– Nismo se uspjeli nametnuti i nismo bili pravi. Pričali smo u svlačionici i svjesni smo svega. Početak je sezone, nastojat ćemo se dići što je prije moguće. Na kraju moramo biti zadovoljni bodom protiv odličnog protivnika – rekao je trener Zoran Zekić nakon remija s NK Istra 1961.

Iz kluba poručuju da trener Zoran Zekić u prvom proljetnom kolu nije mogao računati na ozlijeđene Martinagu i Suška te na novopridošlog Peroševića koji nije imao pravo nastupa.

– Od prve je minute na teren poslao Čovića na golu, Hlevnjaka, Božića, Christopoulosa i Soldu u obrani, Mudražiju, Marinu i Jambora u veznoj liniji te Kvržića, Krstanovića i Hoxhu u napadu. U prvih 20-ak minuta Istra je imala loptu u svojim nogama, ali nije opasnije prijetila. Tek je Erceg zaprijetio u 24. minuti, ali je siguran bio Čović. Naša je momčad imala nekoliko situacija preko Hoxhe, no nije došla do prave prilike. U 31. minuti Jambor je odlično izveo korner, a Marina u jako dobroj situaciji zamalo promašio loptu glavom. U 44. minuti opet je zaprijetio veznjak Slaven Belupa. Ovog puta udarcem iz daljine. Nije bio dovoljno precizan. Pokušao je Kadušić za Istru na samom kraju prvog poluvremena iskosa s lijeve strane. Rezultat je ostao 0:0 – objašnjavaju u klubu.

Dodaju da je na startu drugog poluvremena Mudražija je pucao s 20-ak metara, ali preko gola.

– Odgovorio je domaćin preko Ercega koji se u idealnoj situaciji odlučio za lob i prebacio cijeli gol. U 55. minuti snažno je odapeo Vuk izvana, Čović je vrhunskom reakcijom spasio svoj gol. Imala je Istra još nekoliko izglednih prilika, no siguran je bio naš golman. Na kraju smo vidjeli remi bez pogodaka – ističu.

Spomenimo da u idućem kolu koprivničku momčad čeka novo gostovanje, ovog puta u Varaždinu. Utakmica 19. kola igrat će se u petak s početkom u 17 sati.

 

zatvori