Četvrtak, 2. svibnja 2024.

U prvoj ovogodišnjoj akciji za Socijalnu samoposlugu prikupljeno više od 120 kilograma hrane

U prvoj ovogodišnjoj akciji prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu građani su danas prikupili ukupno 122 kilograma različitih prehrambenih proizvoda i 23 komada higijenskih potrepština.

Akciju je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u Robnom centru KTC u Koprivnici. Volonteri su tako kupcima dijelili letke s popisom potrebnih proizvoda i preuzimali donacije za Socijalnu samoposlugu.

– Zahvaljujemo na velikodušnosti svima koji su pomogli! Blagdansko razdoblje je za nama, no sugrađani u potrebi trebaju našu pomoć tijekom cijele godine. Svoje donacije uvijek možete donijeti u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radić 7 radnim danom od sedam do 15 sati, a ako želite pomoći novčano, iznos uplatite na žiro račun Podravske banke IBAN HR9223860021100510465. Pomoći možete i volontirajući, javite nam se na broj telefona 048/642-193 – pozivaju iz koprivničkog Crvenog križa.

Među volonterima koji su prikupljali donacije i ovaj put su bili umirovljenici uključeni u projekt Volonter penzioner koji je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko- križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

zatvori