Nedjelja, 5. svibnja 2024.

U Osnovnu školu Đurđevac stižu novi spremnici za odvojeno prikupljanje otpada, Janči: Važno je da se djeci usadi osjećaj za ekološki način života

Učenici Osnovne škole Đurđevac i vrtićarci Dječjeg vrtića Maslačak iz Đurđevca razvrstavaju otpad u spremnike za odvojeno prikupljanje otpada i time šire svijest o ovome problemu današnjice.

Poručili su to iz Grada Đurđevca i dodali da je uspješno prijavljen projekt za unaprjeđenje sustava gospodarenja otpadom zahvaljujući kojem će nabaviti još šest polupodzemnih kontejnera i 30 kompleta spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u učionicama Osnovne škole Đurđevac.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči potpisao je ugovore o sufinanciranju s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 30.000 eura, dok sufinancirani dio od strane fonda iznosi oko 12.000 eura.

– Ovaj projekt samo je nastavak aktivnosti koje Grad Đurđevac već godinama provodi u suradnji s gradskim ustanovama, tvrtkama, vrtićem i školom na području očuvanja okoliša u cilju povećavanja ekološke svijesti. Važno je da se djeci od najranije dobi usadi osjećaj za ekološki način života, ali da se putem najmlađih utječe na roditelje koji se često uključuju u organizirane aktivnosti. Cilj projekta povećanje je svijesti stanovništva o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka nepotrebnih količina otpada i pravilno odvajanje otpada u kućanstvima – rekao je Janči.

Spomenimo da su kroz projekt planirane brojne aktivnosti poput javnih i edukacijskih tribina, radijske emisije i reklame, natjecanja u osnovnim i srednjim školama, a za najmlađe kostimirane predstave i slikovnice u dječjim vrtićima, a sve na temu održivog gospodarenja otpadom.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
zatvori