Petak, 19. travnja 2024.

U Bepovu dvoranu dolazi Debrecen s 200-tinjak mađarskih navijača, trener Babić: Želim da igramo bolje, nije me briga hoće li to biti dovoljno za pobjedu

Rukometašice Podravka Vegete ove će nedjelje od 16 sati u koprivničkoj Školsko-sportskoj dvorani Josip Samaržija Bepo u sklopu drugog kola Europske lige odmjeriti snage s mađarskim Debrecenom.

Tim je povodom danas u prostorijama kluba održana i najavna konferencija za medije na kojoj je trener Podravkašica Željko Babić rekao kako je gostujuća ekipa po vrijednosti kvalitetna i može igrati i Ligu prvakinja, a za nju igraju rukometašice koje su okosnica mađarske reprezentacije.

– Jake su, sigurno. Koliko? Ne mogu to procijeniti. Iskreno vam govorim, mislio sam da su i Norvežanke malo slabije, mislio sam da možemo napraviti bolji rezultat. Ali kad dođete u realnost, vidite da je to malo drugačije. Vjerujem, nadam se i želim da igramo bolje, hoće li to biti dovoljno za pobjedu uopće me nije briga. Moramo imati progresiju u igri – tu se vidi trenerov rad, a ne u tome hoćemo li pobijediti Debrecen – kazao je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Progovorio je i o mogućnosti uspjeha u daljnjem tijeku natjecanja naglasivši kako je riječ o nizu radnji koje je potrebno zadovoljiti kako bi se postigao povoljan rezultat.

– To sigurno nije jedna radnja, već niz njih. One nisu samo fizičkog karaktera, imate i mentalne barijere, odnosno niz kognitivnih sposobnosti koje vam daju dobar input, ili nešto što ne možete pobijediti. Možemo razgovarati o individualnoj kvaliteti i taktičkoj pripremi, ali i o stanju na koji mi dolazimo na utakmice. Ja kao trener moram obuhvatiti više niza radnji kako bismo smanjili crne rupe, odnosno kako bi naša izvedba bila bolja. Ona ovisi o više čimbenika i na dan utakmice performans mora biti dobar. Ne mogu garantirati hoćemo li mi to uspjeti, ali znam da ću raditi na tim segmentima igre, to ovisi o treningu, ali i mentalnom stanju, stresu, očekivanjima… Puno elemenata utječe na sve to. Svi želimo da igramo bez tehničkih grešaka i brzo, no jasno je da kad povećavaš brzinu, povećavaš i mogućnost greške. Možemo se postaviti da igramo jaku obranu ili da se otvorimo pa igramo malo mekšu, više trčimo i riskiramo da nemamo kontrolu igre. Tijekom ovih šest utakmica sigurno ćemo igrati i na jedan i na drugi način – otkrio je Babić.

Svoje viđenje nakon povratka iz Norveške gdje je Podravka proteklog vikenda izgubila dala je i Podravkašica Elena Popović.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Iza nas je teško gostovanje i teško putovanje. Nakon povratka pokušali smo malo odmoriti, no odmah smo morali počeli s pripremom za sljedeću utakmicu. Sad već znamo što ćemo raditi, imamo još dva-tri dana za pripremu. Atmosfera je dobra, treninzi moraju biti naporni jer nas takva utakmica i čeka, još jedan veliki izazov je pred nama. Kroz gledanje videa vidimo koje su slabosti i prednosti protivnica, kvalitetna su ekipa i iza njih je također zahtjevan period u domaćem prvenstvu. Na nama je da posložimo glave i da se pripremimo te držimo dogovora. Sve je na nama – naglasila je.

U sličnom je tonu nastavila i Ivona Mrđen.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Nemamo puno vremena, odmah se prilagođavamo novom protivniku. Uz taktičku pripremu moramo se usredotočiti i na sebe i na smanjenje tehničkih grešaka, odnosno podizanje obrane koja nas je dosad krasila. Po pitanju ekipe, kod nas je uvijek lijepo i mislim da s obzirom na to da igramo na domaćem terenu imamo priliku pokazati sebi i publici da svojom borbenošću i zajedništvom možemo pokazati što možemo i da nismo za podcijeniti – zaključila je.

Spomenimo da na utakmicu iz Mađarske dolazi 200-tinjak navijača Debrecena, dok se u Koprivnici ulaznice od danas mogu podići na već znanim punktovima diljem grada. Uz to, moći će se podići i u subotu od 11 do 15 sati u prostorijama kluba, a preostale ulaznice će biti dostupne na ulazu na dan utakmice.

zatvori