Petak, 26. travnja 2024.

Trener Podravkašica Željko Babić nakon poraza u Norveškoj: Nakon loše igre u obrani više nismo mogli imati kvalitetnu tranziciju

Rukometašice Podravka Vegete jučer su odigrale utakmicu prvog kola grupne faze Europske lige protiv norveške Sole i upisale poraz od 29:35.

Utakmica se igrala u jednoj od norveških dvorana, a pratilo ju je oko 1.500 domaćih navijača, izvijestili su iz koprivničkog kluba. Utakmicu Podravkašice nisu otvorile u smjeru koji su priželjkivale, a domaća ekipa bila je dominantnija i u nastavku prvog poluvremena pa je tako na kraju zasluženo na odmor otišla uz prednost od devet pogodaka i rezultat 14:23.

– Na poluvremenu se trener odlučio izrotirati igračice, ušle su Mrđen, Vuljak i Popović, ali promjena u prvih pet minuta prvog dijela nije bilo, imale su rukometašice Sole sigurnih +10, rezultat je bio 17:27. Ponovno su uslijedile rotacije, igralo se s dva pivota, a agresivnost u obrani je napravila pomake u kontekstu realizacije domaćih igračica kojima je efikasnost padala. Rezultat je u drugom poluvremenu išao u korist Podravkašica koje su zabijale više pogodaka, radile dobar posao u obrani, a tu je pomogla i Tucaković koja je branila zicere. U posljednjih 15 minuta zaostatak se održavao na sedam-osam pogodaka. Smirenost do kraja osigurao je pogodak Turk iz kontre u posljednjoj sekundi – objasnili su u klubu.

Nakon utakmice svoje su izjave dali trener Željko Babić i igračica Andrea Šimara koja je istaknula kako je susret bio težak.

– Prvo poluvrijeme smo odigrale lošije u obrani pa iz toga nismo vukli polukontru i kontru, a drugo poluvrijeme smo skupile glave i dale sve od sebe, no na kraju ipak nije išlo pa je takav i rezultat, no nadamo se boljim igrama u sljedećim kolima – rekla je Šimara.

Trener Željko Babić nije mogao biti zadovoljan porazom, no bio je zadovoljan onime što je njegova ekipa pokazala u drugom poluvremenu.

– Mi smo odigrali dva različita poluvremena. Osjećao se pritisak i pokazali smo veliko poštovanje prema Norvežankama. Ono što inače radimo odlično, a to je defenzivna igra, tijekom utakmice nismo napravili. Nakon loše igre u obrani više nismo mogli imati kvalitetnu tranziciju. Tražili smo brza rješenja u napadu da ih stignemo i upali smo u klopku te smo prvo poluvrijeme završili s 13 tehničkih pogrešaka i bez faula. U drugom poluvremenu pokazali smo drugo lice i da Podravka ima snagu i kvalitetu, ali pod nekim drugim uvjetima, a pod tim mislim da mora biti kontrolirana igra i u napadu i obrani. Ne smijemo žuriti i ne smijemo biti orijentirani samo na trčanje. Moramo biti svaki puta jako angažirani u obrani i strpljivi u napadu. Završili smo utakmicu, razlika je podnošljiva te moramo biti optimisti u nastavku, učiti i gledati što možemo popraviti. Taj prostor za napredak sigurno imamo te ćemo ovo natjecanje sigurno iskoristiti za to – naglasio je.

Spomenimo da u drugom kolu Podravka Vegeta u nedjelju u Koprivnici od 16 sati dočekuje Debrecen.


SOLA – PODRAVKA VEGETA 35:29 (23:14) STAVANGER – Stavanger Idrettshall.

Gledatelja 1123. Suci: Ruud i Paul Geraets (Nizozemska).

SOLA: Froland, Duijndam 1 / ; Berland Husebo 6, Eiken Ravndal 1, Gudmestad, Wolff, Haugseng 1, Kristiansen Tveiten 2, Wiik Seierstad 1, Magnussen 4, Knutsen 4, Sigtrudur Nilsen, Rushfeldt Deila 5, Novak 7, Qorraj 1, Holgersen Danielsen 2.
TRENER: Steffen Stegavik.

PODRAVKA VEGETA: Tucaković(6), Bešen(6); Zadravec 2, Turk 2, Stelmakh 4, Popović, Guskić 3, Franušić, L. Kalaus 1, Šenvald 1, D. Kalaus 3, Mrđen, Vuljak 1, Barišić, Šimara 5, Pandža 7.
TRENER: Željko Babić.

SEDMERCI: Sola 2(2), Podravka Vegeta 5(3).
ISKLJUČENJA: Sola 4 min, Podravka Vegeta 8 min.

SKUPINA C

1. Sola 1 1 0 0 35 : 29 6 2
2. Debrecen 1 1 0 0 28 : 27 1 2
3. Nykøbing 1 0 0 1 27 : 28 -1 0
4. Podravka 1 0 0 1 29 : 35 -6 0

zatvori