Subota, 27. travnja 2024.

TJEDNI PREGLED Policija u Podravini i Prigorju zabilježila 28 kaznenih djela i intervenirala na 18 nesreća

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira, zatim o stanju sigurnosti prometa i ostalim događajima u proteklom tjednu.

Kako kažu, od 2. do 8. siječnja zabilježeno je 28 kaznenih djela, od čega 10 općeg kriminaliteta, kazneno djelo iz područja gospodarskog kriminaliteta, 10 iz područja zlouporabe opojnih droga i sedam iz područja maloljetničke delinkvencije, a kazneno je prijavljeno 10 osoba.

Što se tiče javnog reda i mira, u proteklom tjednu zabilježena su četiri prekršaja, od čega tri prekršaja tuče, svađe i vike i prekršaj držanja životinja bez nadzora. Prekršajno su prijavljene četiri osobe.

U policiji nastavljaju kako je u proteklom tjednu zabilježena prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i 17 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Isto tako, policija je evidentirala i požar na prometnom sredstvu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta se cijeni na oko 10.000 eura.

U policiji zaključuju da nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

zatvori