Petak, 27. siječnja 2023.

Strukovnoj školi Đurđevac dodijeljena Erasmus akreditacija za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja

Strukovna škola Đurđevac dobila je Erasmus akreditaciju za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja koju joj je dodijelila Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Dodijeljena akreditacija omogućuje pojednostavljen i siguran pristup financijskim sredstvima za organizaciju inozemnih mobilnosti učenika i nastavnog osoblja.

– Akreditacija je dodijeljena do kraja 2027. godine čime će se učenicima u svim obrazovnim programima koje škola provodi omogućiti obavljanje stručne prakse u inozemnim tvrtkama, obrazovnim centrima i partnerskim strukovnim školama. Za strukovne nastavnike Erasmus akreditacija otvara mogućnosti iznimno kvalitetnog stručnog usavršavanja u raznim obrazovnim organizacijama i gospodarskim subjektima kroz organizirane tečajeve, praćenje rada inozemnog nastavnog osoblja, izravno sudjelovanje u poslovnim i proizvodnim procesima tvrtki, ali i mogućnosti pozivanja vanjskih stručnjaka i nastavnog osoblja radi održavanja edukacija i usavršavanja u prostorima Strukovne škole Đurđevac – poručuju iz škole.

Dodaju i da je dodijeljena akreditacija nastavak svih projektnih aktivnosti Strukovne škole Đurđevac u proteklom razdoblju. Od 2018. godine uspješno je provedeno ukupno sedam Erasmus+ projekata u kojima je sudjelovalo više od 100 učenika i 25 nastavnika na mobilnostima u drugim državama Europske unije. Škola je do sada ostvarila uspješnu suradnju s 18 inozemnih škola, obrazovnih institucija i tvrtki iz 10 zemalja.

– Na pripremi prijave za akreditaciju i izradi Strategije internacionalizacije Strukovne škole Đurđevac za razdoblje od 2022. do 2027. godine sudjelovali su projektni koordinator i Erasmus+ ambasador Branko Pleadin, ravnatelj škole Darko Špoljar i pedagog Filip Adaković kao član školskog projektnog tima. Savjetodavnu pomoć u pripremi prijave pružili su Josip Ivoš, iskusni voditelj projekata Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače i Erasmus+ ambasador za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, te Ana Huzjak, projektna koordinatorica Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca – ističu.