Petak, 17. svibnja 2024.

SASTANAK S RAVNATELJIMA Ljubić: Besplatni obroci u matičnim školama neće biti problem, u područnim ćemo se prilagoditi prema mogućnostima

Pitanje besplatnih obroka za učenike u matičnim školama Koprivničko-križevačke županije neće biti problem, dok će se u područnim školama program prehrane prilagoditi u skladu s postojećim tehničkim mogućnostima.

Rekao je to zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić na sastanku s ravnateljima županijskih osnovnih škola održanom u prostorijama Županijske uprave, poručili su iz Službe ureda župana.

Podsjetimo, Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o financiranju prehrane učenika svih osnovnih škola za drugo polugodište aktualne školske godine temeljem nedavne dopune Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Sredstva za provedbu ove odluke osigurana su pak u okviru državnog proračuna za 2023. godinu i projekcijama za 2024. i 2025. godinu u iznosu od otprilike 42,5 milijuna eura.

Sastanku su prisustvovali i koprivničko-križevački župan Darko Koren s pročelnicom Anom Mušlek koji su u konstruktivnom razgovoru s ravnateljima razmijenili mišljenja i usuglasili se oko potrebnih koraka u provođenju procedura i usklađivanja tehničkih mogućnosti kako bi sva djeca u školama imala osiguran jedan obrok dnevno.

Koren je pohvalio dosadašnji rad ravnatelja i napomenuo kako vjeruje da će se dobra suradnja nastaviti i tijekom ove godine u kojoj se planiraju investicije u sektoru obrazovanja.

– Drago mi je da imamo dobar dijalog i da smo svi otvoreni za suradnju kako bismo stvorili najbolje uvjete za naše školarce. Kao što znate, mijenja se pedagoški standard i zakonski propisi, a na nama je da se prilagodimo i u svojim ulogama učinimo maksimum. Županija će biti snažna podrška i dalje, održat ćemo kontinuitet ulaganja kako bi kvaliteta obrazovnog sustava bila na najvišoj razini – zaključio je Koren.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori