Petak, 26. travnja 2024.

Romana Pavliša nominirana za prestižnu Rock&Off nagradu: Plavi avioni nastajali su šest godina, a sa mnom je radilo 17 glazbenika

Koprivničanka Romana Pavliša krajem prošle godine objavila je svoj album Plavi avioni koji glazbena kritika ne prestaje hvaliti, a ovih je dana stigla vijest o tome da je nominirana za POP&Off izvođača godine u sklopu Rock&Off-a.

Kako kaže sama glazbenica, na albumu je radila dosta dugo.

– Nisam se ograničavala nikakvim vremenom, to je pratilo moje razne procese u životu i zato je to nekako dosta iskreno uobličeno. Album je nastajao šest godina. Najprije je počelo s pjesmama koje nisu moje pa je tako prvo Marin Hraščanec počeo pisati pjesme za mene, a prije otprilike tri godine sam i ja sama shvatila da mogu i moram pisati – rekla je Romana.

Osvrnula se i na ime samog albuma, odnosno objasnila nam je zašto plavi i zašto avioni.

– Kao prvo jako volim putovanja pa sam htjela da bude povezano s nekim motivom koji nas najviše podsjeća na putovanja, a to su definitivno avioni. Plavi avioni, govori moja naslovna pjesma, da su to zapravo avioni koji lete na nebu, ali ih ja promatram kroz svoje velike plave oči. Plavi avioni zapravo podsjećaju na to da sam se vratila doma. Putujem i dalje, ali sam našla neku svoju bazu u svojem rodnom gradu – istaknula je.

Na albumu se nalazi 10 pjesama i jedan bonus na engleskom jeziku, a s koprivničkom glazbenicom radilo je nekoliko glazbenih profesionalaca.

– Kao prvo, odabrala sam nekoliko producenata da rade na albumu zato jer je u pop glazbi rad producenata jako bitan. Osim toga, na svakoj je pjesmi svirao potpuno drugi set glazbenika, a na popisu ih je 17 – napomenula je.

Spomenimo na kraju da je usporedno s albumom objavljen i kratki animirani film.

 

zatvori