Četvrtak, 16. svibnja 2024.

POVODOM 80. OBLJETNICE SMRTI U koprivničkoj knjižnici večeras predstavljanje knjige Nikola Tesla ispod paučine

U Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice Fran Galović u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Koprivnici održat će se predstavljanje knjige Nikola Tesla ispod paučine koju je napisao Mario Filipi.

U knjižnici govore da je predstavljanje na rasporedu večeras u 18 sati, a organizirano je povodom 80. obljetnice smrti Nikole Tesle. Novinar i publicist, hrvatski branitelj i 100-postotni invalid Domovinskoga rata Mario Filipi predstavit će knjigu, dok će skupom moderirati predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici Dražen Ernečić.

– Autor Mario Filipi upoznaje čitatelje s činjenicom da je Nikola Tesla u njegovim očima od malih nogu bio veličanstvena ličnost i dečko koji je iz provincije otišao u Ameriku i prevrnuo svijet naopačke – to je nešto posebno – naglašavaju u knjižnici.

Spomenimo da je Mario Filipi završio studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Braniteljima u Domovinskom ratu pridružio se kao snimatelj i fotoreporter, a ranjen je 13. listopada 1991. godine kad mu je prilikom proboja prema Vukovaru tenkovska granata odnijela lijevu ruku i desnu nogu. Filipi se danas uspješno bavi publicistikom, glumom, fotografijom, voćarstvom i sportom. Piše kolumne i do sada je objavio tri knjige te zbirke pjesama i jednu monodramu.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
zatvori