Nedjelja, 28. travnja 2024.

Policija imala pune ruke posla, protekli tjedan bilo je 18 kaznenih djela, 17 prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira

Tijekom proteklog tjedna u Podravini i Prigorju zabilježeno je 18 kaznenih djela, 17 prometnih nesreća, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira i dva požara.

Izvijestili su to iz Policijske uprave koprivničko-križevačke i dodali da kad je riječ o stanju kriminaliteta, bilo je 18 kaznenih djela, od čega 13 kaznenih djela općeg, kazneno djelo iz područja zlouporabe opojnih droga, tri kaznenih djela maloljetničke delinkvencije i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno devet osoba.

– U proteklom tjednu zabilježena su tri prekršaja narušavanja javnog red i mira, od čega dva prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika i prekršaj tuče, svađe i vike, a prekršajno su prijavljene tri osobe – dodaju.

Što se tiče stanja sigurnosti prometa, u policiji napominju da je bilo pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

– Zabilježen je i požar na prometnom sredstvu i požar na građevinskom objektu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta se cijeni na oko 4000 eura. Isto tako, zatečene su tri osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje – zaključuju u policiji.

zatvori