Četvrtak, 16. svibnja 2024.

POHVALNO Brojni đurđevački osnovnoškolci u školu pristižu biciklima i ‘okupiraju’ parking, Janči: Od malih nogu ih učimo da je vožnja zdrava

Učenici Osnovne škole Đurđevac ovo lijepo i sunčano zimsko vrijeme svakodnevno koriste za dolazak biciklom u školu.

Ispred škole su tako parkirani brojni bicikli, ali i pokoji romobil. Zadovoljan ovakvim prizorima je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

– Đurđevac je zapravo mali grad i iz svakog kvarta učenici za par minuta dođu do centra, javnog prijevoza nema, a u tom slučaju bicikl je odlično prijevozno sredstvo do škole. Od malih nogu djecu učimo kako je vožnja biciklom zdrava, a trendovi u Hrvatskoj i u svijetu su takvi da se djeca sve manje kreću – naglasio je.

Ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović ukazao je pak na nedavna ulaganja provedena baš zbog ugodnijeg boravka djece koja u školu pristižu biciklom.

– U suradnji s Gradom Đurđevcom još je prošle godine uređen poseban parking s nadstrešnicom koji koriste naši mladi biciklisti. Škola surađuje s HAK-om u smislu predavanja i održavanja radionica o sigurnom korištenju bicikala i učenju prometnih pravila i znakova na poligonu iza škole, ali i sigurnosti u prometu – istaknuo je.

Podsjetimo, kroz Đurđevac prolaze dvije nacionalne i međunarodne biciklističke rute, a to je ruta broj 13 koja ide uz Dravu i ruta broj 7 koja putem Đurđevca spaja Balaton i Lonjsko polje.

Izvor: Grad Đurđevac
zatvori