Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

PAO DVOJAC Lokalni ‘poduzetnici’ dilali marihuanu i amfetamin, policija ih skužila i strpala iza rešetaka

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom 41-godišnjaka s koprivničkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droga.

U Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj ističu da sumnjaju kako je prvoosumnjičeni tijekom 2021. i 2022. godine u više navrata prodavao marihuanu i davao ju na uživanje drugim osobama. Nadalje, sumnja se da je drugoosumnjičeni od 2019. do 2022. godine u više navrata prodavao amfetamin.

– Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađena je i oduzeta manja količina marihuane i amfetamina, digitalna vaga, plastične vrećice i metalna drobilica te 1.163 grama sitno rezanog duhana bez trošarinskih markica Ministarstva financija – naglašavaju u policiji.

Zbog sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela protiv muškaraca je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku. Također, bit će dostavljeno izvješće nadležnoj carinskoj upravi radi prekršaja iz domene Zakona o trošarinama.

zatvori