Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

PALI ‘PODUZETNICI’ Dvojica dilali kokain, marihuanu i druge droge, treći dozvolio konzumaciju u vlastitoj garaži, četvrti sudjelovao u prodaji

Nakon provedene istrage Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv četvorice muškaraca zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, omogućavanja trošenja droga i nedozvoljenog posjedovanja, kao i izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

U priopćenju stoji da se okrivljenog 48-godišnjaka i 39-godišnjaka tereti da su od 2018. do svibnja 2022. godine u Koprivnici i drugim mjestima u Koprivničko-križevačkoj i Varaždinskoj županiji u najmanje 70 navrata prodali većem broju osoba kokain, hašiš, marihuanu, amfetamin i MDMA. Okrivljenog 39-godišnjaka tereti se i da je u kući u mjestu kraj Koprivnice držao zabranjeno streljivo vojnog porijekla.

Okrivljenom 42-godišnjaku stavlja se pak na teret da je u travnju i svibnju 2022. godine nudio na prodaju amfetamin i u 13 navrata stavio na raspolaganje svoju garažu u Koprivnici većem broju osoba radi konzumacije droge i u njoj davao amfetamin, dok se okrivljenog 56-godišnjaka tereti da je posredovao kod prodaje droge koju je prodavao 48-godišnjak.

Spomenimo da muškarcima temeljem Kaznenog zakona zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama prijeti od jedne do 12 godina zatvora, zbog omogućavanja trošenja droga od jedne do 10 godina zatvora, a zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari do tri godine zatvora.

zatvori