Petak, 3. svibnja 2024.

OKUSIMA KOPRIVE Učenici i nastavnici Obrtničke i Srednje škole Koprivnica zajedno će raditi na promociji strukovnih zanimanja

Obrtničkoj i Srednjoj školi Koprivnica odobren je zajednički projekt promocije strukovnih zanimanja pod nazivom “Okusima koprive”.

Cilj je povezati učenike navedenih škola kako bi ojačali kompetencije i pridonijeli podizanju razine svijesti učenika i nastavnika o značaju turizma i ugostiteljstva za razvoj hrvatskog gospodarstva.

Obrtnička škola Koprivnica je prijavitelj u projektu, Srednja škola Koprivnica partner, a projekt je odobren odlukom Ministarstva turizma i sporta pri odabiru projekata srednjih strukovnih i umjetničkih škola u turizmu u 2022. godini za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam.

– Kroz projekt će se promovirati jela i slastice izrađene na bazi koprive na način da će se slastice (kolači) od koprive nuditi u objektu slastičarnici pridruženog partnera prilikom naručivanja toplih napitaka od strane korisnika usluge, dok će se jela od koprive moći kušati u prostorima Obrtničke i Srednje škole Koprivnica u specijaliziranim praktikumima za ugostiteljstvo i turizam kroz radionice na kojima će sudjelovati i učenici osnovnih škola. Na taj način će ih se motivirati na upis u zanimanja: konobar, kuhar, slastičar i hotelijersko-turistički tehničar – objasnila je Dubravka Jakupec, nastavnica informatike i računalstva u Obrtničkoj školi Koprivnica.

Ovaj projekt vrijedan je malo više od 10.500 eura, odnosno 80.000 kuna, i u potpunosti je sufinanciran od strane Ministarstva turizma i sporta.

Mentorice na projektu su nastavnice Blaženka Pianec ispred Obrtničke škole Koprivnica i Andreja Draganić ispred Srednje škole Koprivnica. Provedba aktivnosti počinje u siječnju, a završava u svibnju ove godine.

zatvori