Petak, 7. lipnja 2024.

Odobrena nova sredstva za rad đurđevačke knjižnice koja će se uložiti u nabavu građe, ali i projekte

Temeljem rezultata financiranja programa javnih potreba u kulturi koje je raspisalo Ministarstvo kulture i medija, Gradskoj knjižnici Đurđevac odobrena su sredstva za nabavu knjižne i neknjižne građe u iznosu od 10.352 eura.

Uz to, Grad Đurđevac osigurao je sredstva u iznosu od 6.640 eura kojima će knjižnica nastaviti pratiti suvremene izdavačke trendove i nabavljati najnovije naslove prema potrebama svojih korisnika, naglasili su u Gradskoj upravi.

– Ministarstvo kulture i medija i Grad Đurđevac prepoznali su i projekte koje već nekoliko godina provodi naša knjižnica, a koji obuhvaćaju uključivanje inkluzivnih skupina u rad naše ustanove, kao i aktivnosti koje provodimo s djecom preko ljetnih praznika. Sa 132,72 eura financirat će projekte Mala ruka prijateljstva i Ljetna čitateljska putovnica, a sa 199,08 eura projekte Ruka prijateljstva, Dječje jezične igre, Ljeto u knjižnici i Igramo se s Palčićima. Odobrena sredstva omogućit će kontinuiranu i kvalitetnu nabavu knjižne i neknjižne građe, kao i dugogodišnje provođenje već prepoznatih projekata – istaknuli su.

Spomenimo da knjižnica ima više od 3.000 učlanjenih korisnika, a tome je zasigurno doprinijela i besplatna članarina, kao i sve ostale knjižnične usluge. U 2022. godini korisnici su ukupno posudili više od 30.000 različite vrste građe, knjižnicu su posjetili više od 35.000 puta, a na ukupno 233 knjižničnih događanja koje je knjižnica organizirala za svoje korisnike sudjelovalo je više od 6.500 posjetitelja. Trenutno knjižnica raspolaže fundusom od nešto više od 59.000 naslova, a u 2022. godini nabavljeno je više od 2.000 novih naslova za potrebe odjela za odrasle te studijskog i dječjeg odjela.

– Pozivamo sve one koji se još nisu učlanili da se besplatno učlane knjižnicu, sudjeluju na mnogobrojnim aktivnostima koje svakodnevno organizira knjižnica i biraju neke od hit naslova koji svakodnevno stižu na police – zaključili su u Gradu.

zatvori