Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Pijani muškarac novu godinu ‘otvorio’ krađom auta u Sigecu pa 15-ak kilometara dalje skrivio prometnu i dao petama vjetra

Službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 43-godišnjakom sa šireg koprivničkog područja koji je ukrao auto u Sigecu pa skrivio prometnu nesreću u Novigradu Podravskom.

Kako govore u policiji, sumnja se da je muškarac 1. siječnja tijekom noći iz dvorišta kuće ukrao Opel koji je vlasništvo 33-godišnjaka, a u Koprivničkoj ulici u Novigradu Podravskom potom je oko pet sati skrivio nesreću s materijalnom štetom.

– Zbog nepropisnog kretanja vozilom je sletio van kolnika u odvodni kanal i udario u dva zemljano-betonska kolna ulaza – objasnili su u policiji i dodali da muškarac nije imao vozačku dozvolu, a bio je pod utjecajem alkohola od 1,57 promila.

Nakon što je prouzročio nesreću napustio je mjesto događaja te je naknadno pronađen i smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja.

– Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari protiv osumnjičenika je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – istaknuli su u policiji.

zatvori