Subota, 27. travnja 2024.

Nogometaši Slaven Belupa u posljednjim minutama primili gol i ostali bez bodova u Varaždinu

Minimalan poraz upisali su nogometaši Slaven Belupa u Varaždinu gdje ih je istoimeni domaćin svladao rezultatom 1:0.

Iz kluba su poručili kako se utakmica igrala u sklopu 19. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Slaven Belupu ovo je bio prvi poraz nakon osam službenih utakmica, a pogodak vrijedan tri boda za Varaždince postigao je Teklić u 89. minuti iz kaznenog udarca.

Trener Zoran Zekić napravio je, u odnosu na remi u Puli s Istrom prošlog tjedna, dvije zamjene u prvom sastavu.

– Od prve minute krenuli su Bosec i Crnac umjesto kartoniranog Božića i Krstanovića koji je čekao svoju priliku s klupe. Naš strateg nije mogao računati na već spomenutog Božića te na ozlijeđene Suška i Martinagu. Prvu veliku priliku na današnjem susretu vidjeli smo u 12. minuti kada je Mihalić bio u idealnoj situaciji, ali je sa samo osam metara pucao pokraj vratnice. Osam minuta kasnije Kvržić je odlično centrirao i pronašao Hoxhu čiji udarac koljenom brani Zelenika. U 28. minuti Šego je iskosa s lijeve strane naciljao druge “rašlje”, no Čović savršenom reakcijom spašava svoj gol. Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao, iako je Varaždin još jednom zaprijetio preko Elezija koji je iz daljine bio neprecizan – poručili su.

Dodali su kako je u nastavku prvi zaprijetio Hoxha.

– Njegov udarac sa 16 metara otišao je pokraj vratnice. Odgovorio je Varaždin preko Jelinića. Pokušaj iz daljine stopera domaćina zahvatio je jednog igrača u bloku i završio tik pokraj vratnice. Igralo se čvrsto na sredini terena sve do 89. minute kada je Teklić realizirao kazneni udarac za 1:0 – zaključili su.

U idućem kolu Slaven Belupo će u Koprivnici ugostiti Dinamo. Utakmica na Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš igrat će se u subotu s početkom u 17:30.


27.1.2023. – 19. kolo SuperSport HNL

Stadion Varteks, Varaždin

NK Varaždin – NK Slaven Belupo 1:0 (0:0)

NK VARAŽDIN: Radošević – Stanić (od 71. Urata), Jelinić, Pellumbi, Kolarić – Elezi (od 71. Banovec), Puclin, Teklić (od 90. Stolnik), Pilj – Brodić (od 82. Šaranić), Šego (od 82. Dominić). Trener: Mario Kovačević.

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Kvržić, Christopoulos, Soldo, Bosec – Mudražija (od 68. Mioč), Marina (od 90. Manaj), Jambor (od 68. Kocijan), Mihalić (od 45. Krstanović) – Crnac (od 84. Žuljević), Hoxha. Trener: Zoran Zekić

Suci: Jakovi Titlić, Goran Perica, Vice Vidović, Patrik Kolarić

VAR: Tihomir Pejin, AVAR: Vedran Đurak

Strijelci: 1:0 Teklić 89′

Žuti karton: (Varaždin); Jambor 32′, Soldo 36′, Bosec 75′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Varaždin); (Slaven Belupo)

zatvori